Tres grans actuacions tanquen el Blues i Ritmes 2014

  0
  photo98.png

  04/04/2014 – Aquest divendres és el torn de Howe Gelb al Principal -21h-; demà, també al Principal, el malià Bassekou Kouyate i, dijous, per tancar el festival, Matthew E White al Zorrilla.

  Després de ser inaugurada per Fred Wesley, la 25 ediciò del Blues & Ritmes no s’atura. Aquest cap de setmana, doble sessió. Primer, aquest divendres -21h-, al Principal, serà el torn de Howe Gelb, la serena i rocosa veu del desert d'Arizona que s'ha guanyat a pols les condicions de savi de l'indie dels últims trenta anys. L'avalen múltiples ramificacions amb Giant Sand i discos en solitari com el bell i aspre The Coincidentalist (2013), amb col·laboracions de M Ward i Bonnie Prince Billy i tantes possibilitats d'agradar als fans de, per exemple, Paul Auster com als de Lou Reed. Poesia tel•lúrica amb regust del jazz més cavernós.

   

  Dissabte -21h-, també al Principal, un tast de música ètnica amb el malià Bassekou Kouyate, una de les figures de la música africana a qui el festival tenia pendent de convidar i els concerts del qual són electritzants. La impressionant cantant Amy Sacko desplega tots els seus poders tel·lúrics, i la banda s'encomana d'energies pròpies del blues i el rock. Després de I’Speak fula, un dels discos més influents dels últims anys sorgits del continent negre, Kouyate estrena el seu nou disc, Jama ko, a Badalona.

   

  Matthew E White serà l’encarregat de tancar el Blues i Ritmes 2014. El proper dijous -21h- el Zorrilla acull un dels ‘new talents’ més clamorosos del 2012. Soul, gospel i country executats amb gustos melodramàtics, sensibilitat indie i evocadors del Randy Newman de Sail away o de les peces més càlides del southern soul. La música, una vegada més, es revela com el bàlsam perfecte.