Jordi Villacampa serà el pregoner de les Festes de Maig 2014

  0
  40
  Jordi Villacampa.JPG

  04/04/2014 – L’Ajuntament vol retre un homenatge a l’ equip del Joventut que l’any 1994 va conquerir la Copa d'Europa a Tel Aviv, del qual es compleixen 20 anys.

  Jordi Villacampa serà enguany el pregoner de les Festes de Maig de Badalona. L’actual president del Club Joventut Badalona va ser un dels jugadors més destacats de l’equip de la Penya que ara fa 20 anys va guanyar la Copa d’Europa a Tel Aviv. Precisament amb la seva elecció, l’Ajuntament vol retre un homenatge a l’ equip que l’any 1994 va conquerir el prestigiós títol esportiu continental, que per primer cop va recaure en un equip català de bàsquet. El pregó de les Festes de Maig tindrà lloc el divendres 2 de maig, a les 19 hores, a la plaça de la Vila.

   

  Jordi Villacampa va néixer a Reus l’11 d’octubre de 1963, tot i que els seus pares vivien a Falset. Quan només tenia 1 any, la família es va traslladar al barri del Congrés de Badalona, on Jordi Villacampa va passar tota la seva infantesa i joventut.

   

  La carrera esportiva de Villacampa es va desenvolupar al Joventut, el club on va passar 21 anys com a jugador. Destacava per la seva velocitat i el bon tir exterior. Va combinar la seva brillant trajectòria amb la Penya amb una llarga carrera amb la Selecció Espanyola. Es va retirar del bàsquet l’any 1997 i la seva samarreta amb el número 8 es va penjar del sostre del Palau Municipal el 22 de desembre de 1998. Un cop acabada la seva etapa a la pista de joc en va iniciar, l’any 1999, una altra com a president del Club Joventut, on encara continua al capdavant.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha mostrat la seva satisfacció perquè Jordi Villacampa hagi acceptat ser enguany el pregoner de les Festes de Maig. Garcia Albiol ha destacat que Jordi Villacampa “va ser un dels jugadors més emblemàtics del Joventut i va ser un dels artífexs d’aquell equip que ara fa 20 anys va portar fins a Badalona la Copa d’Europa, el trofeu més desitjat per qualsevol equip”. Xavier Garcia Albiol, que també va ser durant una època jugador del club, ha afegit que “el Joventut ha estat i és un gran ambaixador de Badalona pel món i per això ens honora que qui va ser un excel·lent jugador i ara n’és el president pronuncïi el pregó”.