TUSGSAL, primera Empresa Saludable certificada del sector espanyol dels transports

  0
  IMG_9970.JPG

  12/12/2015 – El certificat d'AENOR acredita un sistema de gestió que promou i protegeix la salut,  benestar i seguretat dels treballadors, així com la sostenibilitat de l'ambient de treball.

   

   

  L'empresa Tusgsal s'ha convertit en la primera empresa del sector del transport de persones per carretera a tot Espanya que obté el certificat d'Empresa Saludable que concedeix l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), d’un total de 33 organitzacions que l’han obtingut fins ara. Aquest títol acredita que la companyia ha implantat el Model d'Empresa Saludable, un Sistema de Gestió que promou i protegeix la salut,  benestar i seguretat dels treballadors, així com la sostenibilitat de l'ambient de treball. Aquest model, pioner al món, està basat en els criteris de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i en la metodologia de millora contínua. Entén la salut com un estat complet de benestar físic, mental i social.

   

  Entre altres beneficis, el certificat d'Empresa Saludable millora la salut i benestar dels empleats, i com a resultat, redueix l'accidentabilitat i malalties, especialment les cròniques, alhora que millora la motivació dels empleats, disminuint l'absentisme.

   

  Per obtenir la certificació, les empreses han de complir amb els requisits del Model d'Empresa Saludable i identificar els factors de risc que poden influir en l'ambient de treball, amb l'objectiu de controlar-los, reduir-los i eliminar-los, tenint en compte les particularitats de cada organització. Aquests factors s'agrupen en 4 grans camps: ambient físic, ambient psicosocial, recursos de salut i participació de l'empresa en la comunitat.

   

  El certificat és per Tusgsal una nova eina per a continuar la millora de les condicions de treball i salut dels seus treballadors i de l’entorn. Múltiples estudis avalen que per cada euro invertit en promoció de la salut o prevenció de riscos laborals es poden obtenir beneficis socials i d'empresa molt més importants. Així mateix, la productivitat pot augmentar de l'ordre del 17% amb treballadors satisfets, sans i compromesos.

   

  La directora d’AENOR a Catalunya, Eva Subirà, ha felicitat Tusgsal i ha assegurat que el grup badaloní és un “referent per a Catalunya i la resta d’Espanya”. El director de l’Àrea Gestió Estratègica, José María Parra, ha explicat que els resultats de l’auditoria han estat “molt satisfactoris” i també s’ha congratulat de rebre un nou certificar AENOR, que dóna més força i motivació a Tusgsal.