Txarango, Albert Pla, Mishima i una vintena d’artistes més actuen a Badalona a favor de la llibertat d’expressió

  0
  txarango.jpg

  18/05/2017 – El parc del Gran Sol de Llefià serà aquest diumenge escenari d’una àmplia jornada festiva per donar el tret de sortida a la iniciativa ‘No callarem’.

  Badalona serà aquest cap de setmana l’indret escollit per donar el tret de sortida a la iniciativa No Callarem, una “plataforma estable de denúncia de la censura a la crítica política a través de l’art o de l’expressió lliure a les xarxes socials”. El projecte vol plasmar la seva posada en escena amb tot un dia de concerts que se celebraran al parc del Gran Sol de Llefià, per on passaran desenes d’artistes durant tot el diumenge, dia 21.

   

  Txarango, Albert Pla, Lágrimas de Sangre, Mishima, Fermín Muguruza, Green Valley o el duet de la badalonina Maria Arnal amb Marcel Bagèssón alguns dels grups que actuaran de manera gratuïta i altruista, units a favor de la llibertat d’expressió. Des de les 12 fins passades les 10 de la nit, tots els cantants i bandes aniran passant per l’escenari.

   

  “Les condemnes a presó d’artistes com Valtonyc o César Strawberry posa Espanya en el punt de mira de plataformes com Amnistia Internacional. El cas Cassandra, condemnada a presó per fer humor negre sobre un personatge del franquisme a Twitter és inacceptable”, diuen els impulsors del projecte.

   

  L’objectiu és crear un fons econòmic a través del micromecenatge, a la plataforma Goteo.org. La quantitat mínima a assolir és de 9.000 euros, pràcticament aconseguida a pocs dies del concert; la màxima, 18.000 euros. Amb els recursos aconseguits es finançaran les despeses bàsiques del concert.

   

  L’organització compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, el Casal Antoni Sala i Pont i l’Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià, entre d’altres entitats i plataformes.