Una empresa d’obres marxa de Sant Roc per l’incivisme

  0
  18
  20170516_200657.jpg

  18/05/2017 – El PP presentarà una proposició de llei al Parlament perquè s'acabi l'actuació i es reforci la seguretat.

  Grupo Soler, empresa encarregada de la rehabilitació d'edificis a Sant Roc, contractada per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, va marxar del barri fa uns dies per l'incivisme que estava patint. La companyia començava la reforma de diversos edificis entre Alfons XII i Marquès de Mont-Roig, dins d'un pla d'obres que ascendeix a uns 3 milions d'euros, segons els 'populars'.

   

  Es tracta de la darrera fase, per valor de més de 200.000 euros. El grup ja havia muntat les bastides, però no ha pogut començar la tasca. Robatoris i danys en la seva infraestructura els ha fet recular i renunciar a l'obra si no es garanteix la seguretat de material i treballadors. Una situació que el Partit Popular considera inadmissible.

   

  El Grupo Soler assegura que mai s'havia trobat amb una situació així, i que ha decidit marxar i suspendre temporalment l'obra, com a mínim fins que no es garanteixi la seguretat del seu material i els seus operaris. Fa uns dies va recollir les bastides i, hores d'ara, no queda ni rastre de la infraestructura.

   

  El líder 'popular' Xavier Garcia Albiol ha explicat aquest dimarts al peu dels edificis que el seu grup parlamentari presentarà una proposició del llei en uns 10 dies perquè des de la Generalitat i l'Ajuntament s'actuï. L'exalcalde exigeix que l'empresa torni i que es posin a disposició les mesures de seguretat adients perquè la rehabilitació conclogui. “Que aquesta empresa s'hagi de retirar i estigui disposada a renunciar a una obra així, posa en evidència el grau d'abandonament de Sant Roc. És insòlit. Badalona passa a ser el 'far west'”, critica Albiol.

   

  Des de l'Ajuntament asseguren que s'ha “pressionat” a l'Agència de l'Habitatge des de fa setmanes “perquè reprengui les obres”, i que així “s'hi van comprometre”. També s'ha demanat a l'ens que hi hagi una major coordinació amb l'administració local, quelcom que aquestes darreres setmanes, quan s'han produït els incidents, diuen, no s'havia donat. Sobre la seguretat, fonts municipals asseguren que “hi ha més agents patrullant i més hores que en èpoques anteriors”, a més d'agents comunitaris.