Ulleres màgiques: Can Ruti transforma les ressonàncies en cinema pels infants

  0
  59

  Pels infants fer-se una ressonància magnètica pot ser sinònim d’angoixa. Tot i que es tracta d’una prova indolora, han d’estar molt quiets durant la llarga estona que dura l’exploració, dins d’un tub semitancat què emet sons diversos. Per això, en molts casos, cal sedar-los per tal que no es moguin i assegurar l’èxit de la prova d’imatge. Per millorar l’experiència dels nens i nenes, l’Hospital Germans Trias ha adquirit unes ulleres de cinema que aïllen els infants mentre es fan l’exploració.

  “Gràcies a les ulleres, evitem viure una experiència traumàtica. A més, es podrà reduir el nombre de sedacions que es fan actualment”, assegura Maria Méndez, cap del Servei de Pediatria de Germans Trias. El passat 26 de gener es va fer la primera ressonància magnètica amb les ulleres. La Laia i la Blanca, dues germanes de 8 i 6 anys, van ser les primeres en provar-les: “Quan he entrat estava nerviosa, però un cop han connectat les ulleres m’he quedat tranquil·la. He vist Toy Story, que m’agrada molt”, explicava la Laia després de la ressonància.

  Les ulleres permeten un sistema d’àudio i vídeo tancat mitjançant fibra òptica que fa que l’infant es trobi com dins d’un cinema. Tots coneixem la gran concentració dels nens davant una pantalla i és aquest mateix efecte el que es vol aconseguir amb la tecnologia implantada.

  Ulleres solidàries

  La compra d’aquestes ulleres ha estat possible gràcies a les donacions fetes per l’ONG ChasCar, que treballa en la lluita contra les malalties infantils, i que l’estiu del 2019 va organitzar dos concursos Sàpiens a Badalona i Alella. D’altra banda, el Club Joventut Badalona va fer donació de l’import ingressat de les entrades solidàries de la Lliga Catalana que va tenir lloc el setembre del 2019 a l’Olímpic de Badalona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí