Últim quart demolidor (66-85)

0
    61
    DSC_0556.JPG

26/01/2015 – Un parcial de 12 a 33 durant el darrer període permet al FIATC Joventut assegurar-se el triomf a la pista del CB L’Hospitalet.

El júnior de la Penya va sumar el passat cap de setmana el tercer triomf seguit des que va començar la segona fase de la lliga. La defensa del FIATC Joventut està funcionant molt bé després de la disputa del Torneig d’Hospi, encaixant una mitjana de només 63.6 punts en les últimes tres jornades.

Al Nou Pavelló del Centre, la Penya va aconseguir apuntar-se el primer quart del duel (14-20), neutralitzant uns primers cinc minuts de molt encert per part de l’Hospi.

Durant el segon període, l’eficàcia de l’Hospitalet es va multiplicar. L’equip de Xavi Garrido va recuperar sensacions i va clavar un contundent parcial de 28 a 18 que va dur als riberencs a situar-se per davant a descans (42-38). Per moments, la defensa de la Penya semblava desaparèixer, fet que va permetre a l’Hospi córrer i controlar el rebot.

La igualtat es mantindria al llarg de tot el tercer parcial, igual que les diferències en el marcador (54-52). A deu minuts per la conclusió tot restava obert, però llavors es viurien els millors moments del FIATC Joventut.

Amb les faltes personals ja igualades entre els dos equips, la Penya es va concentrar en defensa per assecar l’atac local. D’aquesta manera, els verd-i-negres van poder explotar el seu joc a camp obert, trobant molts tirs exteriors lliurats que van destrossar el cèrcol de l’Hospi.

A la Penya li va començar a entrar tot, sempre impulsada per la bona tasca col·lectiva en defensa. El conjunt verd-i-negre va clavar un 12 a 33, cometent només dues faltes durant el darrer quart, que va suposar la sentència.

Sense Óscar Amo i Quim Salvans, baixes pel partit, el FIATC Joventut va viure el debut de Diamond Onwuka (CBA Academy). Xabi López i Maatt Haarms van liderar a l’equip en valoració, tot i que l’interior holandès va destacar per la seva tasca als dos cantons de la pista (6 taps).

Aquest resultat permet que l’equip d’Adrià Alonso segueixi líder (3/0), empatat amb l’Olost (3/0) i amb el Barça – un partit menys – a un sol triomf (2/0). El pròxim dissabte, la Penya rebrà a Badalona al JAC Sants (18:45h), cuer de la lliga.