Un altre cop en zona de perill (1-0)

0
    26

16/02/2014 – Derrota del Badalona al camp de l’Olímpic de Xàtiva (1-0), en un partit que va tornar a evidenciar els problemes dels escapulats en la parcel·la ofensiva tot i l’arribada de reforços. Els de Piti Belmonte pràcticament no van xutar entre els tres pals i malgrat defensar-se amb ordre van acabar sucumbint davant la insistència dels de Toni Aparicio, que sí que van buscar amb més afany la porteria de Marcos.  Els escapulats, malgrat tot, van poder sobreviure fins al minut 80, però en una acció de mala sort la defensa va desviar un xut de Dani Gómez que es va acabar colant a la porteria de Marcos, que no va poder fer res. La derrota deixa el Badalona de nou en una situació crítica, 16è a la classificació en plaça de promoció de descens quan queden 12 jornades per al final. Per acabar-ho d’adobar, a més, Joan Castillo es va lesionar al minut 45 i no va poder continuar, mentre que el lateral Fran Grima va acabar el matx amb molèsties al peu. Diumenge que ve, al Centenari contra el València Mestalla, una altra final on només valen els tres punts.

Piti Belmonte va deixar Abraham a la banqueta i en el seu lloc va entrar Lolo, mentre que per segon partit consecutiu va situar en l’onze titular als dos nous fitxatges, Negredo i Velillas. D’entrada, però, ja es va veure que seria un partit de patiments en defensa,  perquè l’Olímpic  va sortir molt fort i el Badalona, en els primers cinc minuts, ja es va haver d’encomanar per dos cops al porter Marcos, que va treure amb solvència dues rematades de Belda (1’) i Dani Gómez (4’), aquesta última molt perillosa.  Poc a poc els escapulats van poder anar apaivagant l’empenta inicial del conjunt de Toni Aparicio i fins i tot van poder trenar alguna acció ofensiva, com un xut de Sergio Gómez força inofensiu. L’Olímpic, però, va seguir disposant d’opcions ofensives, en aquest cas a pilota aturada. Concretament dos xuts de falta executats per Jhon i Pepín, que Marcos, molt segur, va desactivar. Negredo ho va provar amb un xut llunyà que va sortir per damunt del travesser, però aquest va ser l’escàs bagatge ofensiu dels de Piti Belmonte, que encara van patir un nou ensurt  amb una jugada perillosa de Jhon Edison que va acabar amb una rematada fluixa de Pau Franch. Just abans del descans va arribar la lesió al genoll de Joan Castillo, que va haver de deixar el seu lloc a Puigdollers. Això va obligar Piti Belmonte a recompondre l’equip i situar Sergio Maestre a l’eix de la defensa.

La segona meitat va començar com la primera. És a dir amb l’Olímpic sortint en tromba i obligant als escapulats a defensar-se, amb Marcos de nou salvant un xut llunyà de Belda (50’). Un inici en què les pèrdues de pilota van ser un malson per als de Piti Belmonte, que al minut 55 va fer entrar Abraham per intentar donar més verticalitat a un atac escapulat molt inofensiu. La mesura no va tenir gaire resultat, perquè el Badalona va seguir sense inquietar la porteria de Francis a excepció d’un refús aprofitat per Negredo (73’), que va topar amb un bosc de cames. L’Olímpic, per contra, sí que va tenir abans una ocasió claríssima per trencar l’empat,  en un servei de cantonada en què  Pepín, tot sol dins l’àrea, va enviar increïblement la pilota fora a l’esquerra de la porteria de Marcos.  Una acció que va tornar a posar en evidència la defensa del Badalona en accions a pilota aturada.  Per sort en aquesta ocasió el jugador de l’Olímpic no va estar encertat, però la insistència dels locals va acabar tenint premi  al minut 80, quan un xut de Dani Gómez va tocar en un defensa escapulat i va deixar venut Marcos, que no va poder fer res per impedir l’1-0. Una acció de mala sort que va acabar condemnant un Badalona que segueix mostrant-se exasperadament inoperant en atac.

FITXA TÈCNICA:

Olímpic (1):  Francis, Ramon, Peris, Pepín, Kike, Samu, Jhon (Pifarré, 67’), Vaquero, Franch, Dani Gómez (Nando Ramon, 86’) i Belda (Marenyà, 67’)

CF Badalona (0): Marcos, Fran Grima, Bermudo, Joan Castillo (Puigdollers, 46’), Cárdenas, Sergio Maestre, Velillas (Boniquet, 74’), Sergio Gómez, Negredo, Joaquín i Lolo (Abraham, 55’).

Gols: 1-0 Dani Gómez (80’).

Àrbitre:  Díaz Escudero.  Va ensenyar targetes grogues a Ramon, Àlex Vaquero i Samu, de l’Olímpic, i als escapulats Bermudo, Lolo, Sergio Gómez i Puigdollers.