Un centenar de veïns detenen un desnonament a Sant Roc

  0
  desnonament sant roc.JPG

  09/10/2014 – La mobilització de la PAH i els veïns va guanyar un mes de temps per a Raquel, els seus dos fills i la seva neboda.

  Més d’un centenar de veïns han aturat aquest dimecres al matí un desnonament programat al barri de Sant Roc. La concentració, convocada per la PAH i a la que han assistit membres de les plataformes badalonina i adrianenca i veïns de la zona, ha començat de bon matí al número 790 del carrer Alfons XII. Tot i que la comissió judicial s’ha personat al domicili, els manifestants no els han deixar accedir a l’edifici i els representants de la plataforma han negociat l’ajornament del desnonament fins al 13 de novembre, quan tornarà hi haurà la propera execució.

   

  L’objectiu primordial per a la PAH, ara, es trobar un lloguer social per a la família del pis afectat. Es tracta de Raquel, una jove amb dos fills adolescents i una neboda petita al seu càrrec, que es va veure obligada a deixar de pagar fa cosa d’un any i que està atrapada per una hipoteca de Citibank. Segons expliquen des del col·lectiu antidesnonaments, la situació és certament complicada degut a que l’entitat bancària va ser absorbida per Banco Popular; no obstant, el banc no es va quedar amb aquest pis en concret, que, sembla ser, ara pertany a una tercera immobiliària, pel que la negociació directa és molt complicada. Tot i l’incertesa, després d’aturar el desnonament la mobilització es va traslladar a una sucursal del Banco Popular situada a Sant Adrià, a on van aconseguir el compromís, per part del Popular, d’estudiar el cas i posar la PAH en contacte amb els propietaris.

   

  Dos desnonaments aturats en dos dies

   

  Un dia abans, dimarts al matí, la PAH va aconseguir aturar un altre desnonament, també a Sant Roc, encara que sense cap concentració de protesta. La plataforma va aconseguir ajornar l’execució ‘als despatxos’ per tal de condonar el deute i que la noia afectada i el seu nadó hi puguin continuar vivint, de moment, a l’espera de trobar un lloguer social o un acord permanent amb Banc Sabadell.