Recuperen la llum; mantenen la por

  0
  95
  DSC_0914.JPG

  08/10/2014 – Sense notícies de l’Ajuntament, la Unificació Llefià ha hagut de prendre la iniciativa per tornar a disposar de l’enllumenat del camp municipal, després dels robatoris soferts.

   

  Des del passat 22 de setembre, la Unificació Llefià es va haver d’acostumar a treballar a les fosques. El robatori de totes les reactàncies del camp de futbol van deixar sense funcionament els quatre pals elèctrics que disposa la instal·lació esportiva on hi entrenen i hi juguen un total de 28 equips del Llefià.

   

  Han hagut de passar dues setmanes per tal de recuperar l’enllumenat, i ha estat el club qui ha adquirit els recanvis necessaris per tal de poder disposar de llum al camp. Durant les darreres dues setmanes, diversos equips de la Unificació Llefià, inclòs l’amateur, s’han vist obligats a deixar les seves instal·lacions i entrenar-se lluny del barri.

   

  La Ciutat Meridiana, Badalona Sud o Bon Pastor han estat alguns dels punts on el Llefià s’ha hagut de desplaçar per tal de continuar amb la seva dinàmica d’entrenaments habitual. Ha estat l’entitat presidida per Jordi Escribano la que ha comprat les reactàncies de recanvi, un cop s’ha cansat d’esperar que l’Ajuntament prengui la iniciativa del cas.

   

  Entre el material adquirit i els diversos entrenaments que s’han hagut de fer en altres camps, la Unificació Llefià ha fet front a una despesa que, de ben segur, superarà els 3.000 euros, quantitat molt important per un club humil com és l’entitat badalonina.

   

  “El problema sempre és el mateix. Si no es pot fer una cosa que es digui, però no volem més evasives”, afirmava el president del Llefià, Jordi Escribano. El màxim mandatari del club s’ha vist obligat a calmar “a 400 pares enfadats com a mones” durant les dues últimes setmanes.

   

  “Les famílies ens diuen que ells paguen les seves quotes perquè els seus fills entrenin a Llefià. Nosaltres no podem fer més del que hem fet”, assegurava Escribano. Ara, la directiva de la Unificació demanarà a l’Ajuntament que es faci càrrec de les despeses que ha suposat haver d’arreglar el sistema de llums del camp, tot i que el president del club veu “difícil que ens paguin aviat”.

   

  La junta del Llefià està molesta amb l’Ajuntament, perquè es queda “sense marge de maniobra” i perquè han de donar la cara davant de les famílies, quan ells “no tenen culpa de res”.

   

  La mala gestió del cas per part del Consistori ha fet que el problema s’hagi allargat massa en el temps, i que diversos dels equips del club hagin vist alterada la seva rutina habitual, sobretot el primer equip.

  Després d’aquest episodi, que encara s’ha de resoldre en termes de passar comptes pendents, el principal temor de la Unificació Llefià és el canvi de gespa que està planificat pel pròxim mes de desembre. En teoria, la substitució de la gespa del municipal s’hauria d’haver fet durant l’estiu, i ara el club tem quedar-se sense un lloc per entrenar i jugar durant el mes aproximat que durin les obres.

   

  “Tenim 28 equips que han d’entrenar mínim durant tres setmanes en un altre camp i que hauran de jugar dos partits com a locals. Aquesta és la nostra por”, relatava un afectat Jordi Escribano.

   

  És evident que el club no pot assumir la despesa que suposa pagar un lloguer de camp per 28 equips diferents, tant per entrenar com per jugar. Amb la mala experiència viscuda amb el tema de l’enllumenat, la Unificació Llefià dubta de la capacitat del Consistori per oferir-los una solució viable, i més tenint en compte els problemes d’horaris existents en totes les instal·lacions municipals de Badalona.