Un dels treballadors de Comroc ingressa a l’hospital després d’un mes de vaga de fam

  0
  comroc.jpg

  18/06/2013 – L'estat de salut dels vaguistes comença a estar en perill i els metges ja han recomanat a l'home ingressat que comenci a ingerir aliments.

  Ahir dilluns, després de 28 dies en vaga de fam, un dels treballadors de l'empresa Comroc de Badalona ha ingressat al servei d'urgències de l'Hospital Municipal, degut a la seva delicada situació de salut. Després de l'exhaustiva revisió mèdica, l'equip del centre ha aconsellat a en Viorel Aroncutean que iniciï la ingesta d’aliments per tal d'evitar el perill immediat de patir seqüeles irreversibles per a la seva salut, ja que a hores d'ara no es pot garantir un mínim de seguretat vital si continua amb la vaga de fam. Actualment, segueix en observació.

   

  Durant la tarda d’ahir i el dia d’avui, el comitè de suport als vaguistes està acompanyant la resta de treballadors a fer una revisió exhaustiva de la seva salut perquè es troben també en una situació molt delicada i d'urgència.

   

  L’ingressat és un dels tres treballadors de l’empresa badalonina Comroc 2006 SL, situada al barri de Coll i Pujol, que van encetar fa 29 dies una vaga de fam a les portes de la fàbrica per reclamar tots els impagaments que han acumulat al llarg del darrer any. Durant sis anys han estat treballant en condicions fraudulentes com autònoms; l’estiu passat van interposar una denúncia i els jutjats els hi van donar la raó aquest mateix desembre. O la direcció els hi pagava o els tornaven a contractar dins la legalitat i en condicions òptimes. L’empresa els va contractar de nou però des de juliol passat només han cobrat 1.700 euros, abonats el febrer. Un quart treballador, en les mateixes condicions, es va unir a la vaga fa un parell de setmanes. Tots quatre han estat i estan molt recolzats per diferents col·lectius de la ciutat que els hi han ajudat a fer difusió del problema, a recollir diners per a pagar les taxes judicials necessàries per continuar lluitant pels seus diners i a aplegar recursos i elements infraestructurals, com aigua, begudes isotòniques o la caravana en la qual dormen des de fa dies.