Un empat insuficient (1-1)

0
    27

08/03/2014 – Ensopegada del juvenil del Badalona a casa contra el Girona (1-1), que complica les opcions dels escapulats de jugar la copa del Rei. Assegurar els punts al Centenari era un dels objectius del conjunt de Javi Cuesta en aquest tram final del campionat, però van topar amb un Girona que va saber dur el partit al seu terreny i que fins i tot va fregar la victòria. Fins al minut 89  no va arribar el gol de l’empat dels badalonins, obra de Marc. Una rematada de cap en un servei de falta que va rescatar un punt per a un Badalona discret que veu com el Mallorca l’atrapa en la classificació. Tots dos sumen ara 47 punts, però els escapulats baixen al quart lloc. Qui s’escapa és l’Espanyol en la segona plaça, després de derrotar l’Atlètic Balears (4-0). Els blanc-i-blaus sumen 54 punts, 7 més que un Badalona que la setmana que ve visita el camp del San Francisco.

No va ser un bon partit del juvenil escapulat, que malgrat dominar territorialment en moltes fases del partit no va acabar de girar rodó. A més, el Girona va saber dur el partit al seu terreny, amb moltes interrupcions i impedint que el Badalona agafés ritme de joc. Per acabar-ho d’adobar, en una acció de mala sort, els gironins van fer el 0-1 al minut 20. Un rebot dins l’àrea va deixar la pilota morta a peus d’Eric, que va afusellar Bastida amb un xut creuat. El gol va fer mal anímicament al Badalona, que malgrat tot va tenir dues bones ocasions per marcar abans del descans, una a peus de Draman i una altra després d’una bona acció individual de Carracedo.

En la represa el Girona es va quedar amb deu jugadors per l’expulsió de Barco al minut 67, però al Badalona li va seguir costant un món poder arribar amb perill a la porteria del gironí Jairo. Ho va intentar amb insistència però sense claredat d’idees, fins que a les acaballes del matx va arribar per fi l’empat en una acció a pilota aturada. Un gol, però, que va arribar segurament massa tard, sense temps per materialitzar la remuntada. I això que el Badalona quasi aconsegueix el miracle en l’últim sospir, amb un xut de falta que va fer lluir Jairo.

“Ha estat un voler i no poder”. El tècnic Javi Cuesta reconeixia al final del partit que l’empat amb els gironins “no serveix de gaire” i que suposa un fre a les aspiracions de l’equip de jugar la copa, però continua sense  abaixar els braços: “Segueixo pensant igual que abans del partit. Dels cinc partits que queden n’hem de guanyar quatre i aquest equip té caràcter. Estic convençut que donarà la cara fins a l’últim partit”.  L’entrenador escapulat va admetre, però, el mal partit contra el Girona: “Teníem molta il·lusió per sumar els tres punts, però el partit se’ns ha complicat d’inici, amb el gol absurd d’ells, de rebot, i després ja estat un voler i no poder”. “No hem estat bé i potser ens ha pogut l’ansietat”, va afegir Cuesta, que malgrat l'autocrítica també es queixava del plantejament del rival i del col·legiat Rebollo López: “Ells han vingut a no deixar jugar, a parar el partit, i s’han trobat amb un arbitratge que els ho ha permès”. “Llàstima que ens ha faltat temps per fer el segon, perquè amb uns minuts més l’haguéssim marcat”, va concloure l’entrenador escapulat.