Un equip d’agents analitzarà el moviment de l’oci nocturn a l’entorn de Can Ribó

  0
  43
  botellon.jpg

  23/03/2017 – Es durà a terme una diagnosi per poder impulsar aquest estiu accions preventives que minimitzin les molèsties entre el veïnat

  Un equip d'agents cívics d’oci nocturn treballaran a partir d'aquest cap de setmana per a fer una diagnosi sobre els usuaris habituals i els seus comportaments al polígon Can Ribó. La finalitat és dur a terme un pla d’actuació que millori la convivència entre la voluntat de les persones joves de la ciutat a gaudir del lleure nocturn amb el respecte al dret al descans del veïnat.

   

  Aquest equip s'encarregarà de recollir dades sobre itineraris, procedència, comportaments i mobilitat dels usuaris de les zones d’oci. Es tracta d’una prova pilot provinent de la Universitat de Girona que ja s'ha desenvolupat a altres municipis costaners amb un alt nivell d'oci nocturn, com ara Platja d'Aro. Es perllongarà durant les pròximes setmanes i plantejarà accions preventives, recollint les opinions dels veïns, els joves i les entitats implicades.

   

  És la primera vegada que des de l’Ajuntament es planteja trobar l’equilibri entre l’oci nocturn i el descans del veïnat abordant-lo amb un treball pedagògic i no només punitiu” ha manifestat la regidora del Districte 1, Laia Sabater.

   

  Amb l’arribada del bon temps, el nombre d'usuaris de les zones d’oci augmentarà i aquests agents completaran en unes setmanes sobre el terreny la feina de diagnosi. Amb les noves dades s’avaluarà el conjunt d’actuacions preventives i de vigilància per evitar les molèsties provocades per actituds incíviques i implementar-les durant l’estiu.

   

  Reforç de neteja, seguretat i controls

   

  L’Ajuntament ha assegurat al veïnat que la seguretat s’ha millorat amb la incorporació dels agents de proximitat de la Guàrdia Urbana, el patrullatge conjunt de l’equip Tàndem de Mossos d’Esquadra i Policia Local, i es recuperaran, quan siguin necessaris, els controls d’alcoholèmia i de drogues. Es farà un esforç preventiu d’incidents especialment divendres a la nit, quan hi ha més activitat.