Un espai a Badalona dedicat a la figura de Joan Soler i Amigó

  0
  33

  El pedagog i escriptor badaloní Joan Soler i Amigó, estudiós de la cultura popular reconegut amb la Creu de Sant Jordi el 2018, ha mort als 80 anys, segons ha informat l’Associació d’Escriptors a Llengua Catalana (AELC). Soler, nascut a Badalona el 1941, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi el 2018 pel seu paper com a folklorista i pedagog, i amb el Premi Nacional de Cultura Popular el 2006 per impulsar l’enciclopèdia ‘Tradicionari’ i en reconeixement a la seva carrera.

  Nascut el 10 de juny del 1941, net de l’arquitecte modernista Joan Amigó –autor de molts dels edificis modernistes de Badalona–, Joan Soler es va interessar al llarg de la seva vida per la cultura popular, especialment pel folklore i la història local de Catalunya. També va ser autor de diferents lletres de cançons, que han interpretat autors com Jaume Arnella i Xesco Boix, al moment d’eclosió de la Nova Cançó, i va dur a terme una important tasca recopilant i rescatant històries de la cultura popular.

  Al llarg de la carrera professional, Joan Amigó va treballar com a tècnic d’educació a l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i Badalona, i va signar múltiples publicacions sobre cultura popular i història local. A la tornada de la democràcia, va ser regidor de Cultura del primer Ajuntament democràtic a Badalona.

  Dedicar-li un espai

  Esquerra Republicana proposa que la ciutat de Badalona faci un reconeixement a Joan Soler i Amigó dedicant-li un espai a la ciutat. ERC treballarà perquè el govern de Badalona presenti una proposta d’espai a la ciutat amb el seu nom a la propera reunió de la Comissió del Nomenclàtor, en reconeixement a la seva vida compromesa amb la llengua i la cultura catalanes.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí