Un estiu més, assignatura pendent amb la platja

  0
  35

  Ja hem entrat a la canícula de l’estiu, i de mica en mica la ciutat va alentint la seva marxa.

  Ha estat un curs intens. Eleccions generals, municipals i una situació política a Catalunya que continua calenta. Arriba l’hora, però, de poder desconnectar una mica, per la majoria de nosaltres, amb les desitjades vacances d’estiu.

  Aquí, a tocar, som uns autèntics privilegiats. Tenim gairebé quatre quilometres de platja per relaxar-nos, nedar o fer-hi qualsevol activitat nàutica. Tot i així, i com cada estiu, Badalona té una assignatura pendent que no hi ha manera d’aprovar; solucionar la brutícia i els sòlids flotants del nostre litoral. Justament aquesta setmana hem tingut diversos
  capítols de bandera vermella, amb una platja tancada al bany, després de les tempestes.

  Una possible solució arribaria amb la construcció de més dipòsits pluvials, com el situat a l’Estrella, que evitaria l’obertura dels sobreeixidors i l’abocament d’aigües residuals, com passa actualment. Fa massa estius que la platja necessita aquestes obres i també afrontar, d’una vegada, la reducció imparable de la sorra a les nostres platges. Badalona, i no és cap novetat, té un potencial molt gran al front marítim i la prova d’això la trobem en la quantitat de persones que s’han interessat en les sortides en esnòrquel, organitzades per l’Ajuntament, per conèixer el nostre fons marí.

  Aprofitem-ho i també aprofitem aquesta època per mirar de viure l’estiu i desconnectar. Bon estiu!

   

  Carles Carvajal

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí