Un jubilat badaloní afectat per les preferents s’encadena a la seu central de Catalunya Banc

  0
  46
  encadenado2.JPG

  10/04/2013 – Ismael Lara, de 67 anys, és un dels molts afectats a Badalona per les participacions preferents i reclama prop de 170.000; està disposat a encetar una vaga de fam.

  Un veí de Badalona afectat per les participacions preferents es va encadenar la matinada de dimarts a les portes de la seu central de Catalunya Banc, situada a la Via Laietana de Barcelona. Des de les 04:00 hores d’ahir, Ismael Lara, de 67 anys, i el seu gos es van apostar a l’entrada de l’entitat bancària amb pancartes i cadenes per reclamar els prop de 170.000 euros que ell i la seva dona van invertir en aquests productes financers d’alt risc sense que ningú els avisés dels perills que a tantes famílies espanyoles han acabat perjudicant.

   

  Ell i la seva dona es troben a dia d’avui en una situació econòmica i social molt delicada. “Ens volen treure els nostres diners i dictaran un decret per fer-ho legal, però no acatarem ordres injustes, lluitarem”, exclama el badaloní. Equipat amb una tenda de campanya, sac de dormir i alguns queviures, Ismael no pensa tornar-se a casa amb les mans buides i està disposat, fins i tot, a encetar una vaga de fam els propers dies. La policia ja ha intentat dissuadir-lo i els directors del banc han sortit a parlar amb ell per informar-li que fan tot el que poden. L’afectat, però, ho té clar: no pensa anar-se’n fins que recuperi els diners estalviats durant tota la seva vida per gaudir d’una jubilació plàcida.

   

  Des de la plataforma Estafa-Banca Badalona-Santa Coloma ja van començar a professar ahir suport al seu company encadenat. Durant el dia, desenes de membres es van anar apropant. El portaveu d’Estafa-Banca Badalona-Santa Coloma, Ricard Izquierdo, explica que el cas d’Ismael porta setmanes sobre la taula de negociació, com molts altres, però no avança. “Ell ja havia dit molts cops que quan se’n fartés faria alguna acció pel seu compte”. Cada dijous, la plataforma es manifesta a la plaça de la Vila de Badalona; Izquierdo anuncia que ja han començat a mobilitzar el major nombre de persones possible per traslladar la protesta d’aquesta setmana a les portes de Catalunya Banc, a Barcelona.