La PAH congrega un centenar de persones en un ‘escrache’ davant la seu local del PP

  0
  IMG_4612.JPG

  10/04/2013 – La plataforma va marxar des de la plaça de la Vila fins la seu 'popular' a l'avinguda Lluís Companys, on van clamar a favor de la ILP hipotecària.

  Els ‘escrache’ han traspassat aquesta setmana la frontera dels grans nuclis urbans espanyols. Com en molts altres municipis a nivell estatal, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca va convocar ahir a la tarda prop d’un centenar de persones que es van dirigir a la seu local del Partit Popular per clamar a favor de la ILP hipotecària portada al Congrés.

   

  Des del minut 1, la consigna estava molt clara: explicar els motius de la protesta, animar a tothom a unir-se i, sobretot, evitar qualsevol tipus d’acció violenta o insults. Després de la campanya de criminalització dels ‘escrache’ dels darrers dies, la PAH i les persones que la integren estan convençudes que la millor forma de respondre és aixecar les pancartes més alt i cridar més fort, però reprovar qualsevol acte verbal o no verbal que resulti ofensiu, provingui de qui provingui.

   

  Així les coses, la marxa va sortir des de la plaça Pompeu Fabra en direcció a la seu del PP a través de Francesc Layret. Això sí, per la vorera i sense tallar el tràfic. La d’ahir va ser el súmmum de les manifestacions pacífiques: una llarga fila de persones amb megàfons i cartells respectant cada semàfor de color vermell i cada pas de vianants.

   

  En arribar al local ‘popular’, situat a l’avinguda President Companys, una ‘enganxinada’ va omplir la façana de l’edifici dels “Sí se puede”. Després, alguns dels afectats per processos d’execucions hipotecàries van explicar amb un megàfon la seva particular situació entre crits de “No s’entèn: gent sense casa i cases sense gent”.

   

   

  Els portaveus de la PAH també van explicar ahir que al proper Ple municipal faran entrega dels centenars de cartes que porten setmanes recollint i signant per lliurar als regidors i alcalde del PP de Badalona. En els escrits, els ciutadans insten als polítics badalonins a que demanin als seus companys de partit del Congrés que votin a favor de la ILP hipotecària.