Un jutge titlla d’irregular una contractació del PP per al servei d’atenció a la violència de gènere

  0
  Servei d'Atenció Integral a la Víctima (AJB_MITJA).jpg

  17/07/2017 – La psicòloga que atenia les dones afectades per violència de gènere va ser contractada en una situació “anòmala”.

  A principis de mandat, la situació d'una treballadora del Servei d'Atenció Integral a les Víctimes de violència de gènere (SAIV) va derivar en un litigi contra l'Ajuntament. La psicòloga, que havia estat contractada a principis de 2015, encara amb el PP, va decidir rescindir la seva situació contractual després de denunciar condicions de treball poc dignes i asfixia econòmica pel retard dels pagaments.

   

  Els jutjats socials de Barcelona han emès una sentència amb les absolucions de tots els càrrecs del govern municipal als quals l'extreballadora acusava, entre d'altres coses, d'haver exercit pressió laboral sobre ella per vincular-la ideològicament al Partit Popular. A més, el text assenyala al regidor del Partit Popular Miguel Jurado. Una sentència, però, davant la qual la professional i la seva defensa van presentar un recurs de súplica, motiu pel qual, recorden, no és encara ferma.

   

  “Es tracta d'una situació jurídica que no pot vincular-se a l'ideari polític de l'actora, doncs va ser propiciada per l'equip municipal del Partit Popular, senyaladament pel Sr. Miguel Jurado”, diu la sentència sobre el contracte de la psicòloga. No només absol de les acusacions l'actual govern, sinó que considera que les “úniques irregularitats provades, contractació fraudulenta i retard en el pagament, es remunten al període en el qual governava el Partit Popular”.

   

  El jutjat afirma que, quan es va contractar la psicòloga, se li va atribuir “la condició de proveïdor, no la de treballador”, mitjançant una licitació de contracte de serveis, i no un concurs d'oposició. “En aquesta anòmala situació no va intervenir cap de le persones físiques codemandades i sí el Sr. Jurado, qui, en la seva condició de testimoni, va posar en relleu al judici oral una irregularitat que ell mateix va propiciar, quelcom que no deixa de ser paradoxal”, conclou la sentència.

   

  Sobre un suposat desmantellament del servei del qual es va acusar a la denúncia, el jutge indica que “el servei es continua prestant a l'actualitat sense que constin diferències significatives, a excepció de la contractació d'una psicòloga en règim de laboralitat”.

   

  Més enllà del moment actual del procediment judicial, la part demandant insisteix en que “no es titlla d'irregular cap contractació del PP, ja que el PP no és l'Ajuntament”, entitat que va tramitar la contractació. També sostenen que és “l'equip de govern de Dolors Sabater qui s'ha negat al reconeixement de la relació laboral i és l'únic equip de govern demandat” per la professional, atès que, segons diu, va patir “mobbing i fustigació econòmica” després del canvi de mandat. De fet, insisteix en que inicialment "no hi havia intenció de pagament" per part de l'actual executiu.

   

  Pel que fa a la contractació, la part demandant creu que no es pot parlar d'una contractació irregular, com feia aquest mitjà a l'article, sinó que el jutge reconeix que era una “relació laboral i no mercantil” la que unia la psicòloga amb l'Ajuntament. També defensen el regidor Miguel Jurado i neguen que ell intervingués “en la situació anòmala”, ja que, asseguren, ell només va ser “testimoni dels fets, i qui contracta és l'Ajuntament”. També recorden que la demandant va patir retards en els pagaments amb tots dos governs.