L’aparcament del passeig Marítim serà regulat per zona blava

  0
  37
  IMG_1549.JPG

  10/02/2017 – A més del desplegament de la zona verda, l'ampliació de la zona blava inclourà el passeig Marítim i, probablement, l'aparcament davant l'estació de Renfe.

  Dins de tot aquest procés d'ampliació de la zona blava i desplegament de la zona verda al districte del centre de Badalona, també es veuran afectades les zones d'estacionament del passeig Marítim, properes a la platja. Es tracta d'una mesura que s'ha vingut posant sobre la taula des del passat mandat, en diferents variants, però que no s'ha executat encara. De fet, el govern de Xavier Garcia Albiol va arribar a impulsar un decret, que no s'ha derogat pas, que dicta el passeig a peu de platja, entre el mar i les vies del tren, com a zona susceptible de ser regulada.

   

  Seguint aquesta determinació, recollida també en el Pla de Mobilitat Urbana, el tram de passeig Marítim entre la platja dels Pescadors i la platja de la Barca Maria, passada la riera de Canyadó, esdevindran zona blava. La intenció és que també ho sigui l'aparcament de sorra situat davant l'estació de Renfe, tot i que en una modalitat diferent. Des de l'executiu, no obstant, no han concretat si serà abans o després d'aquest estiu.

   

  La voluntat del govern, tant de l'actual com del Partit Popular, és convertir aquest solar en una zona 'Park and Ride', un model d'estacionament que fomenta la utilització del transport públic. En definitiva, que es tracti d'un àrea regulada que beneficiï a aquelles persones que deixen allà el seu vehicle per a poder accedir a l'estació de tren i, allà, fer el canvi al transport públic. Es tracta d'una experiència intermodal entre vehicle privat i públic que es dóna a molts punts d'Europa i que l'exregidor de Mobilitat, Daniel Gracia, va començar a sospesar el passat mandat.

   

  El problema amb el pàrquing de l'estació, a banda d'acabar de decidir quin serà el seu futur immediat a nivell de regulació, és que una part del mateix està dins l'àrea de competència de Costes, i no de l'Ajuntament. En aquest punt, segons sembla, encara s'ha de dirimir fins a on pot actuar el Consistori, i si el pot regular de forma completa.