Un llaç vermell gegant il·lumina la plaça de la Vila per lluitar contra la sida

  0
  IMG_2620.JPG

  02/12/2015 – Badalona s'ha sumat a la commemoració del Dia Mundial de la Sida amb diversos actes informatius, lúdics i creatius per informar sobre el VIH a la ciutadania.

  Ahir dimarts, 1 de desembre, es va commemorar el Dia Mundial de la Sida i Badalona ho ha fet amb diversos actes durant tot el dia a la plaça de la Vila. L'associació VIH-DA va instal·lar un estand informatiu, amb la col·laboració d'Asaupam, amb un gran ventall de material informatiu i preventiu i, a més, qualsevol interessat es podia realitzar el test de la prova del VIH.

   

  Els actes centrals va tenir cita a la tarda quan es va crear un llaç gegant de color vermell amb espelmes que va il·luminar la plaça de la Vila. Tot seguit, la soprano Gisela Parodi i el guitarrista Màrius Alfambra van interpretar diversos cançons catalanes com 'Paraules d'amor' de Joan Manuel Serrat i 'Boig per tu' de Sau, entre altres. Finalment, l'associació VIH-DA va llegir el manifest d'enguany. Un manifest que exigeix a la Generalitat de Catalunya posar fi a la discriminació que pateixen les persones afectades pel VIH i reivindica la necessitat d'aprovar, com més aviat millor, el nou pla d'acció i que aquest no reprodueixi els errors ja comesos anteriorment. A més a més, reclama una revisió de les actuals polítiques de prevenció de la sida i denuncia, després de quatre anys consecutius, la falta de resposta a les demandes per revisar la partida pressupostària a aquestes polítiques contra el VIH/Sida.

   

  D'altra banda, conjuntament amb aquests actes, la façana de la Casa de la Vila es va il·luminar de color rosa i va exhibir un llaç de color vermell.

   

  Prèviament, el passat divendres, 27 de novembre, el Centre Cívic Can Canyadó va acollir la festa de la 'Nit Vermella', que va comptar amb la col·laboració de diverses entitats del barri de Canyadó i del Dj. Muerta Sánchez, que va oferir un 'bingodance' solidari.

   

  VIH-DA Associació

  VIH-DA Associació és una organització no governamental sense ànim de lucre que neix l'any 1996 amb l'objectiu de sumar esforços per oferir suport a les persones afectades pel VIH/Sida i promoure la prevenció en tots els sectors socials. Aquesta entitat es considerat com un punt de referència on qualsevol veí pot trobar tot tipus d'informació sobre la sida i també un ampli servei d'assistència social, psicològic i suport emocional, entre altres, a més d'organitzar diverses activitats per difondre l'ús del preservatiu.