Un mar de paraigües omple la plaça de la Vila contra la suspensió de la consulta

  0
  IMG_7113.JPG

  01/10/2014 – Tot i la pluja, badalonins i badalonines es van mobilitzar per donar recolzament a la convocatòria del 9N; la manifestaciço va obligar a tallar Francesc Layret

  Dilluns a la tarda, el Tribunal Constitucional admetia a tràmit els recursos del govern espanyol contra la llei de consultes i la coonvocatòria del 9N i, automàticament, les suspenia de forma provisional. Les reaccions a Catalunya no es van fer esperar gaire i partits polítics i societat civil favorables a la consulta cridaven a les mobilitzacions a les portes dels ajuntaments per protestar contra la decisió. Poques hores més tard, milers de persones sortien al carrer. També a Badalona.

   

  Ahir al vespre, tot i la pluja, centenars de veïns i veïnes es van concentrar a la plaça de la Vila. Una marea de paraigües va inundar les portes de la Casa de la Vila, on simultàniament se celebrava el Ple municipal, i part del carrer Francesc Layret, que va quedar tallat al trànsit durant una bona estona. La multitud va onejar estelades i senyeres i es van escoltar càntics com ara “és igual si plou, votarem el dia 9” o “a aquest tribunal no se’l creu ningú”. Durant uns minuts, alguns regidors de CiU, ICV-EUiA i PSC es van escapar de la sessió per fer presència a peu de carrer.