Un miler de veïns donen suport a Albiol davant la possible pèrdua de l’alcaldia

  0
  35
  IMG_1953.JPG

  03/06/2015 – Prop d’un miler de persones es va donar cita ahir a la tarda a la plaça del Che Guevara, frontera entre els barris de Llefià i La Salut, per donar suport al encara alcalde en funcions i candidat del PP, Xavier Garcia Albiol.

  Prop d’un miler de persones es va donar cita ahir a la tarda a la plaça del Che Guevara, frontera entre els barris de Llefià i La Salut, per donar suport al encara alcalde en funcions i candidat del PP, Xavier Garcia Albiol. Un bany de masses per al mediàtic polític ‘popular’ en una de les zones humils de la ciutat que ha fet seves, superant el 40% de recolzaments, i que més rèdit de votants li ha aportat a les darreres dues eleccions. Tot i comptar amb un equip de megafonia i un ferm dispositiu policial, tant de Guàrdia Urbana com de Mossos d’Esquadra, ja que l’avinguda Marquès de Sant Mori i l’avinguda Austràlia -dues importants artèries del barri,- van haver de ser tallades, Albiol va assegurar ahir que la concentració ha estat totalment espontània i sorgida del veïnat, fruit del “boca a boca” a carrers i xarxes socials. “Em sento molt content perquè penso que és molt representatiu,  més enllà que m’hagin votat o no”.

   

  Tant en declaracions als mitjans com durant el discurs que va pronunciar per als ciutadans allà congregats, Albiol va insistir en la seva clara victòria a les urnes, a 30 dels 34 barris de la ciutat, en assenyalar al PSC com el principal responsable de la cristal·lització d’un govern alternatiu i en titllar de “radicals independentistes” als integrants de Guanyem Badalona, segon partit amb més vots i a priori líders d’un hipotètic govern de coalició a quatre. L’alcalde en funcions va tornar a demanar al PSC que “reflexioni”, i que, si no ho fa, haurà de ser “responsable de les seves accions i les seves conseqüències”. Tanmateix, va fer una crida perquè tothom corri la veu fins al dia 13 de juny, dia de la investidura, i transmeti a les persones socialistes del seu entorn que reclamin al PSC de Badalona no donar el govern als "independentistes".

   

  Les mostres de suport entre els ciutadans presents ahir van ser molt clares. Es van veure diferents pancartes, samarretes i gorres de recolzament a Albiol i constants càntics a favor de la seva continuïtat al govern. Tot i que els afalacs a la figura del batlle eren predominants a la manifestació, també es van escoltar persones indignades amb el fet que quatre partits intentin fer fora el PP i alguns ocasionals i desafortunats comentaris cap a la resta de partits i alguns dels seus membres.

   

  Si no governa, Albiol es tornarà a presentar

   

  Ho va dir fa uns dies i ho va confirmar ahir. Tot i que, abans de les eleccions, va avançar que no es tornaria a presentar al 2019, després de conèixer els resultats i veure que, probablement, no podrà seguir al capdavant de l’Ajuntament, Garcia Albiol ha canviat de parer i assegura que es tornarà a presentar com a candidat del PP si no pot governar els propers quatre anys. Per desmentir rumors, l’encara batlle va apuntar que no té intenció de substituir Alicia Sánchez-Camacho al PPC i que el seu “objectiu és Badalona”.