Un os dur de rossegar (70 a 63)

0
    27

09/11/2013
    Els verd-i-negres han patit per sumar el 1r triomf a casa contra l'Obradoiro en un partit que s'ha decidit en els 2 últims minuts
    Estadística
    V
    ídeoresum
    M
    aldonado: "
    Era important aguantar l'avantatge i que no aparegués un altre cop la mateixa història"
    Kirksay: "Tothom ha estat important col·laborant en la feina fosca"

El FIATC Joventut ha hagut de treballar molt per aconseguir el 1r triomf de la temporada i vèncer a l'Obradoiro per 70 a 63
    Els verd-i-negres han tret molt de valor dels rebots ofensius (13 en total i 4 al tram final) per sobreposar-se a un dia nefast en el tir (5 de 28 en triples).

Bona part de culpa de la inoperància ofensiva de la Penya l'ha tingut el ritme que ha plantejat el conjunt gallec, amb possessions llargues i defenses dures evitant el joc fluid de la Penya.

Al tram final però, l'aposta de l'Obradoiro no ha estat suficient, i si bé li ha servit per enganxar-se al partit fins a 3 cops, el FIATC Joventut ha pogut rendibilitzar els pocs minuts de rauxa i ha sabut tancar el partit amb un Kirksay que era a tot arreu en les últimes accions, i un Joseph letal.

De fet, no deixa de ser paradoxal que en un dia que l'Obradoiro estava tancant molt bé el rebot, i Muscala n'hagi capturat 16 (12 defensius, 10 d'ells a la mitja part), la Penya s'hagi endut el triomf gràcies al rebot ofensiu.

Ja al 1r quart els gallecs han posat les bases per fer del matx un partit incòmode. Els de Moncho Fernàndez canviaven a tots els blocs per evitar els llançaments lliurats del FIATC Joventut, i en atac buscaven accions llargues per desgastar la defensa verd-i-negre (16 a 15).

Al 2n període, l'Obradoiro ha aprofitat els dubtes de la Penya, que no sabia veure's amb tants problemes al davant, per marxar amb 6 punts de renda al vestidor (26 a 32).
    La bona notícia fins aquell moment, era que 2 jugadors que Maldonado necessitarà aquesta temporada, començaven a aparèixer. Un ha estat Joseph, que en un partit travat ha estat vital per trencar esquemes. L'altre, Cochran. El base canadenc ha donat minuts de qualitat sobre la pista desembussant el joc amb punts.

A la represa, l'equip ha sortit amb un rentat de cara. El dinamisme dels primers minuts ha permès retallar la diferència en menys de 3 minuts per tornar a entrar plenament en el partit. De nou però, l'Obradoiro ha posat el fre de mà i ha travat el ritme que havia pres tant el joc com el marcador (42 a 42).

La Penya ha aconseguit gaudir de 2 minuts de rauxa entre el 3r i l'últim quart (49 a 42) que li han donat un marge que per uns moments semblava ofegar al rival.
    Res més lluny de la realitat, l'Obradoiro s'ha tornat a enganxar al matx després d'un triple de Minnerath (53 a 51).

I així un altre cop, quan amb accions de Cochran i Kirksay la Penya ha tornat als 9 de redit (62 a 53), els de Santiago s'han multiplicat per mantenir-se vius (62 a 60).

No ha estat fins els 2 últims minuts quan el partit s'ha decidit per petits detalls. Al camp de la Penya Joseph ha anotat un triple sobre la possessió en una pilota ben lluitada per l'Obrdoiro i Vives ha aconseguit 2 punts després de 2 rebots ofensius
    Al dels gallecs en canvi, Pumprla ha fallat dos triples sols que haguessin pogut canviar la història.

La Penya per fi ha tret cara a casa. I el més important, sempre ha treballat perquè acabés podent sortir cara.