Un protocol pioner a Germans Trias permet detectar a temps l’ictus de la retina

  0

  A l’abril de 2018 es va crear a l’Hospital Germans Trias un protocol d’atenció urgent pel Codi Ictus Retina, una oclusió de l’artèria central de la retina (OACR) que es presenta com una pèrdua de visió brusca, profunda i indolora. Una malaltia poc coneguda, però que pot provocar la pèrdua de visió permament. Aquest és l’anàleg ocular de l’ictus cerebral.

  L’acció coordinada dels professionals dels Serveis d’Oftalmologia, Neurologia, Radiologia, Neurointervencionisme i Urgències de Can Ruti permet fer un diagnòstic ràpid i administrar tractament trombolític per intentar recuperar la visió.

  “Hem detectat que aquest tipus de patologia pot passar desapercebuda en alguns centres d’urgències generals i no tractar-se correctament, per això creiem que és important insistir en la detecció primerenca dels símptomes i la necessitat de sol·licitar atenció mèdica immediata”, confirma Natalia Pérez de la Ossa, coordinadora de la Unitat d’Ictus de Germans Trias.

  Des de la posada en marxa del protocol, s’ha pogut activar el Codi Ictus Retina en un total d’11 pacients gràcies a què van venir a Urgències dins de les primeres 6 h des de l’inici dels símptomes. D’aquests, es va administrar el tractament fibrinolític a un total de 7 pacients, dels quals un 50% va recuperar la visió.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí