Un puntet més per seguir sumant (1-1)

0
    26

02/02/2014 – Meritori empat del CF Badalona al camp del segon classificat, l’Atlètic Balears, en un partit seriós del conjunt de Piti Belmonte. Els escapulats van tenir ocasions per poder fins i tot endur-se els tres punts d’un dels camps més difícils de la categoria, on ningú ha estat capaç de guanyar aquesta temporada. Per la qualitat del rival i, també, pel mal estat d’un terreny de joc que impedeix poder jugar la pilota. El punt permet al Badalona seguir fora de la zona de perill, tot i que a només tres punts del descens, a l’espera del decisiu partit de la pròxima jornada al camp del Centenari davant de l’Ontinyent, penúltim classificat.  Un partit on estarà prohibit fallar.

D’entrada Piti Belmonte va deixar a la banqueta els dos últimes reforços, Rubén Negredo i Fernando Velillas, i va apostar per un onze molt ple de migampistes per intentar controlar el joc tot i les dificultats que plantejava un terreny de joc gairebé impracticable. El partit es va posar de cara per al Badalona només començar, perquè al primer minut de joc una bona recuperació de pilota va permetre a Joaquim assistir a Lolo, que va afusellar la porteria de Xavi Ginard per fer el 0-1. Malauradament, però, l’alegria dels escapulats va durar poc, perquè en una acció a pilota parada Toni del Castillo va fer l’empat amb una rematada de cap al minut 12 (1-1).  El Badalona, malgrat tot, va seguir ben plantat damunt del camp i abans del descans va tenir dos grans ocasions per marxar als vestidors amb avantatge en el marcador. La primera amb un gran xut de falta d’Abraham al travesser. I la segona encara més clara, en una rematada que Cárdenas, tot sol, va enviar fora quan ho tenia tot a favor per marcar.

En la represa l’Atlètic Balears va passar a tenir el domini territorial, però això no va impedir que el Badalona també disposés d’alguna ocasió. Piti Belmonte va fer debutar Negredo i Velillas, i tots dos van poder fer el gol del triomf en una doble ocasió al minut 86. L’Atlètic Balears, però, també va poder aigualir la festa escapulada en un tram final en què també va poder fer el 2-1. Primer mitjançant una ocasió molt clara de Florín, i després en una altra jugada perillosa en què va ser providencial la intervenció del central del Badalona Joan Castillo. La solidesa defensiva dels escapulats va ser clau en aquests minuts finals en què els de Piti Belmonte vam saber patir per poder continuar sumant en el seu objectiu d’allunyar-se definitivament de les places de descens.

FITXA TÈCNICA:

Atlètic Balears (1): Xavi Ginard, Vich, Del Castillo, Esteban, Campins (Ignasi, 77’), Cristian (Moirata, 89’), Capó, Nacho, Xisco, Sergi (Isma, 60’) i Florín.

CF Badalona (1): Marcos, Cárdenas, Castillo, Maestre, Bermudo, Lázaro, Lolo (Negredo, 60’), Joaquín, Gómez, Neeskens (Boniquet, 72’) i Abraham (Velillas, 81’).

Gols: 0-1 Lolo (1’) i 1-1 Del Castillo (12’).

Àrbitre: Valentín Pizarro Gómez. Va ensenyar targetes grogues a Sergi, de l’Atlètic Balears, i a Lázaro, del Badalona.