Un salt en la innovació de l’oci

  0
  Salting OK.JPG

  20/03/2015 – Salting Badalona va obrir fa unes setmanes un innovador concepte de local d’oci de 1.000 metres quadrats basat en l’activitat de salt en llits elàstics; el del polígon Can Ribó és un dels pocs establiments d'aquest tipus que existeixen arreu d'Espanya.

  A ningú li agrada del tot fer-se gran. Qui més, qui menys, torna de tant en tant als divertits i despreocupats anys de la infància d’alguna forma, però hi ha algunes activitats que no estarien socialment del tot ben vistes, com ara ficar-se a saltar entre els més petits als llits elàstics d’una fira. Des de fa unes setmanes, això no ha de suposar un problema per a tot aquell disposat a apropar-se una tarda al polígon Can Ribó, on ha obert portes el cel dels ‘saltimbanquis’, siguin de l’edat que siguin. Parlem de Salting Badalona, un innovador concepte de diversió que es resumeix en tota una nau d’uns 1.000 metres quadrats plena de llits elàstics per poder saltar –o volar, per als més somiadors- com un boig.

   

  Es tracta d’una idea que, a Catalunya, va néixer a Mataró, on va obrir el primer local fa dos anys, i que els seus impulsors a Badalona van veure per primer cop en reportatges dels EEUU. “Els nens van anar a algun aniversari al Salting de Mataró i ho vam veure original i amb potencial”. Arran d’això, van obrir el nou negoci al costat de la Carpa de Titus, en un espai més gran que el del local maresmenc i amb millores en el disseny dels llits i la pista de salt. “Dos anys de rodatge allà han permès veure què es pot millorar”. El de Badalona és, asseguren, el 2n local de salts de tot Espanya.

   

  Els seus propietaris volen fugir del concepte “chikipark” i deixar clar que es tracta d’un espai per a totes les edats des dels 4 anys. Pot anar a saltar qui vulgui de forma lliure, es poden organitzar esdeveniments, com ara festes o aniversaris, però també tenen pensat coordinar classes d’acrobàcia i aeròbic, exhibicions professionals i oferir les instal·lacions a escoles, entitats i institucions, tant educatives i socials com de salut, així com empreses. I és que, diuen, es tracta d’una activitat que afavoreix molt a nivell físic i mental.

   

  L’espai de salt està format per un total de quasi 70 llits horitzontals i verticals –a les parets-, dues piscines amb daus d’esponja, dues cistelles per a esmaixar i un apartat per als més petits. Les sessions de salt són de 15 minuts i hi caben un màxim d’unes 40 persones. En tot moment, expliquen els impulsors, hi ha monitors de lleure titulats per controlar la seguretat dels usuaris i donar consells sobre com saltar. “Volem la interacció amb la gent que vingui, no només obrir portes i que passin. Tots els monitors estan molt ben preparats i som molt curosos”.

   

  Salting obre de dimarts a dijous a les tardes (17 a 21h) i els matins i tardes de divendres, caps de setmana i festius (11-14h i 17-21h). Almenys de moment. L’acceptació, expliquen, està sent molt bona i, sobretot els caps de setmana, l’espai s’omple de públic de totes les edats. Els preus oscil·len entre els 3,5 i els 12 euros, depenent del dia i de l’estona de salt. Properament, oferiran abonaments, targetes regals i altres promocions. Més informació al seu Facebook: Salting Badalona.