Un treballador de l’Ajuntament porta els pingüins de les Malvines a l’Escola del Mar

  0
  62
  pingui.jpg

  23/02/2017 – L’Escola del Mar acull des de fa uns dies l’exposició “Passejant entre pingüins”, una mostra del fotògraf i naturalista Daniel Tauste. 

  L’Escola del Mar acull des de fa uns dies l’exposició “Passejant entre pingüins”, una mostra de 43 fotografies de les aus marines de les illes Malvines, del fotògraf i naturalista Daniel Tauste. Un treballador de l'Ajuntamen que aprofita el seu temps lliure per observar i captar la natura en hàbitats preferiblement polars.

   

  Passejant entre pingüins” ofereix també una àmplia informació biogeogràfica de la zona i descripcions detallades de cadascuna de les espècies d’aus que mostren les fotografies. Les illes Malvines són un arxipèlag del sud de l’oceà Atlàntic que, des del punt de vista biogeogràfic, constitueixen un enclavament estratègic. S’hi troben grans concentracions i diversitat d’aus marines, ja que les aigües que les envolten són molt riques en nutrients i conseqüentment, en peixos i crustacis. Entre les poblacions d’aus marines de les illes Malvines hi destaca la presència de quatre espècies de pingüins.

   

  Aquesta exposició és el fruit d’un viatge de l’autor de les fotografies, Daniel Tauste (Barcelona, 1975) on, a través de les seves imatges, el visitant podrà viatjar a les illes Malvines i contemplar els pingüins i altres aus marines i, així, gaudir de la bellesa i la fascinació d’una natura encara intacta.

   

  Segons explica l’autor d’aquesta mostra fotogràfica, de ben jove es va adonar que el seu amor per la natura anava de la mà d’una altra passió: la fotografia. A partir d’aquest moment va començar a viatjar per fotografiar els paisatges somiats i la fauna que hi descobreix. Les zones polars són els seus escenaris predilectes i, les aus marines, les predominants a la seva obra. Els seus treballs es poden veure a www.danieltauste.com.

   

  El que es pot contemplar en aquesta exposició és un recull d’imatges del viatge al seu particular “paradís de l’hemisferi sud”: les illes Malvines (o Falkland), on va caminar literalment, entre pingüins, captant, tant el seu comportament com la bellesa d’aquestes aus, així com d’altres espècies que es poden trobar a les illes.

   

  L’exposició “Passejant entre pingüins” es podrà veure del 12 de febrer al 23 d’abril, de dilluns a dijous de 10 a 13 hores (entrada pel carrer de Santa Madrona), i els diumenges d’11 a 14 hores (entrada pel passeig de la Rambla). Els diumenges també es podrà visitar l’aquàrium durant aquestes mateixes hores. Recordem que, dilluns 17 d’abril, Dilluns de Pasqua, la mostra romandrà tancada.