Una ajuda de més de 5.000 euros que pots demanar més d’un cop

  0

  La Renda Activa d’Inserció és una ajuda extraordinària de 5.280 euros que el SEPE concedeix a aturats de llarga duració

  Les persones que hagin esgotat la prestació d’atur que els corresponia i que es converteixen en aturats de llarga durada poden sol·licitar una ajuda extraordinària si compleixen una sèrie de requisits.

  La Renda Activa d’Inserció es cobra a 11 mensualitats, assoleix els 5.280 euros i està pensada per als treballadors amb dificultats per reincorporar-se al mercat laboral. A més, pot ser sol·licitat per persones amb una discapacitat igual o superior al 33%, per víctimas de violència de gènere, sexual o domèstica i per emigrants retornats.

  Els requisits son clars: tenir 45 anys o més i haver passat a l’atur i portar inscrit com a demandant d’ocupació un mínim de 12 mesos. Els sol·licitants hauran de tenir uns ingressos inferiors al 75% del salari mínim interprofessional, menys de 750 euros mensuals, a l’actualitat.

  La manera més senzilla de sol·licitar la Renda Activa d’Inserció és a través de la sede electrònica del SEPE, encara que si es prefereix fer de forma presencial demanant abans d’una cita.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí