Badalona reposarà prop de 600 arbres als sis districtes de la ciutat

  0
  95

  L’Ajuntament de Badalona ha iniciat la campanya d’hivern de reposició d’arbrat als sis districtes de la ciutat. Es replantaran prop de 600 arbres en aquesta campanya orientada a la reposició de l’arbrat que manca als diversos carrers i places de la ciutat i que ha desaparegut per diverses causes com poden ser els dèficits estructurals, les afectacions per plagues, l’envelliment de l’arbre o els accidents de trànsit entre altres. La notícia coincideix amb els forts episodis de vent del d’aquesta setmana i la caiguda de diversos arbres.

  En tots els arbres que es plantaran s’instal·laran dos tutors de fusta tornejats per facilitar el seu creixement recte. Els tutors aniran identificats amb una franja der color blau per tal de saber-ne l’any de plantació i planificar i establir els períodes de reg dels arbres per millorar d’aquesta manera la gestió del seu manteniment. Un cop plantats els arbres seran regats manualment i setmanalment durant dos anys per facilitar-ne el desenvolupament de la seva part subterrània. En el moment de la seva plantació es substitueix un 60% del terra existent per substrat adient per al millor desenvolupament de l’arbre i per millorar-ne també la qualitat el sol de plantació.  

   1.500 unitats d’arbres reposats

  Segons la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, “aquesta és la segona temporada on es possibilita la reposició de l’arbrat desaparegut a la ciutat i amb aquesta actuació s’arribarà a les 1.500 unitats d’arbres reposats. A més està previst una plantació de 500 arbres anuals en les properes campanyes”. Trenado ha afegit que “està demostrat que els arbres presenten múltiples beneficis per a les nostres ciutats ja que ajuden a baixar la temperatura ambiental, protegeixen dels raigs del sol o ajuden a millorar la salut física i mental. Per tant, és vital la reposició d’aquest arbrat viari especialment en un context de crisi climàtica com el que ens trobem”. 

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí