Una aturada que ha de sumar

  0
  DSC_0027.JPG

  02/11/2014 – El júnior de la Penya aparca la lliga aquest cap de setmana, pensant en vèncer a l’Olost per tal de no repetir el registre més alt de derrotes dels darrers cinc anys en una sola fase de la lliga.

   

  Per un equip com el FIATC Joventut, perdre tres partits de forma consecutiva no és una situació gaire habitual.

   

  Durant les últimes setmanes, els joves jugadors d’Adrià Alonso han hagut de conviure amb aquest vessant del bàsquet, tot i no estar-hi gaire acostumats a causa del seu enorme talent.

   

  És evident que la progressió dels jugadors és l’aspecte més important de l’etapa júnior, però aquest any un altre dels objectius fixats és millorar la competitivitat com a bloc.

   

  La Penya ha encadenat tres desfetes seguides, sempre amb resultats molt ajustats, contra Sant Josep (76-81), Manresa (74-72) i FC Barcelona (76-68). El júnior verd-i-negre està jugant “més com a equip” que al principi de l’any, però desconnexions puntuals han fet que els resultats negatius hagin arribat de sobte.

   

  El FIATC Joventut acabarà segon la primera fase de la lliga, posició que ja es va assegurada fa moltíssimes jornades gràcies al seu bon inici de temporada.

   

  El conjunt verd-i-negre presenta ara un balanç de nou triomfs i quatre derrotes, a falta d’una última jornada per tancar la primera fase.

   

  Aquesta es jugarà el 13 de desembre a l’Olímpic contra l’Olost (19:30h), l’actual tercer classificat (7/5). Després vindrà la Copa Federació, les festes de Nadal i el torneig júnior de l’Hospitalet.

   

  Tot i no haver-hi res en joc, la principal motivació del FIATC Joventut ha de ser la de no repetir el registre de derrotes més alt dels darrers anys en una sola fase de la lliga.

   

  Aquest va arribar la temporada 2010-2011, de la mà del júnior aleshores entrenat per Lluís Riera. Aquell equip, on hi figuraven jugadors ACB com Guillem Vives, Alex Suárez i Albert Homs, va tancar la segona fase de la lliga Júnior Preferent en quarta posició, amb un balanç de nou triomfs i cinc derrotes, i després de completar una primera fase espectacular (14/0).

   

  Si el júnior perd contra l’Olost, igualarà aquella ratxa negativa de derrotes, fet que ha de motivar als jugadors d’Adrià Alonso per fer-se forts a l’Olímpic i recuperar el camí de la victòria.

   

  En les últimes cinc temporades, el júnior del FIATC Joventut mai ha perdut més de cinc partits de lliga sumant la primera fase i la segona fase regular de la lliga Preferent i en sis ocasions s’ha aconseguit tancar una de les dues etapes de la lliga regular amb un 14/0.