Una biblioteca, l’equipament que veïns i entitats prefereixen per a l’entorn del futur canal del Port

  0
  12321422_670301746445288_137399095941116821_n.jpg

  01/03/2016 – Un total de 110 persones van participar en les votacions que el passat dissabte van tenir lloc al procés participatiu del canal del Gorg.

  Un total de 110 persones van participar en les votacions que el passat dissabte van tenir lloc en la primera jornada comunitària del Procés Participatiu de la Rambla del Gorg i del canal del Port. L’objectiu era que els veïns i veïnes decidissin l’ús de quatre espais destinats a equipaments i situats al voltant de la rambla del Gorg i del canal del Port, així com els noms dels nous espais urbans d’aquesta zona de la ciutat, que es proposaran a la comissió de nomenclàtor.

   

  En conjunt, els equipaments subjectes a aquesta primera decisió superen els 3.500 metres quadrats de superfície, d’un total de 17.000 metres quadrats destinats a equipaments. En concret, els veïns han votat que els quatre equipaments previstos acullin una biblioteca (92 vots), un centre de dia per a gent gran (81 vots), un centre cívic (76 vots) i un espai jove (53 vots). La petició que hi hagués un centre de formació i emprenedoria, que va obtenir 46 vots, ha quedat en llista d’espera.

   

  En les votacions per triar els noms que es donaran als nous espais urbans hi han participat 84 persones. Les propostes escollides es faran arribar a la comissió municipal de nomenclàtor per al seu estudi i aprovació definitiva. Finalment, la proposta es portaria al Ple, que és qui l’aprovarà o la rebutjarà.

   

  A les votacions de dissabte es va decidir que el nou carrer que naixerà amb la remodelació de l’espai que havia ocupat antigament l’estació de petita velocitat es digui carrer de Pi i Margall. Els veïns també van estar d’acord en col·locar una placa genèrica en record de les persones de Badalona mortes o desaparegudes al mar.

   

  Noms de places i carrers adjudicats

   

  A les votacions es va proposar que l’estany rebi el nom de Lluïsa Giró. L’espai d’una nova plaça ubicada a tocar del port portaria els noms dels mestres Maria Rosquellas i Joan Rotger. Els laterals del canal també tindrien uns noms assignats. Segons van acordar els veïns el pantalà est rebria el nom de carrer de Manuel de Solà Morales i el pantalà oest el de carrer de la Cros.

   

  A banda de la jornada d’aquest dissabte passat, properament es convocaran sessions informatives sobre els aspectes econòmics vinculats amb el projecte de remodelació del Gorg, sobre la mobilitat a la zona i, finalment,  una altra sobre aspectes mediambientals.