Una categoria tant dura com atractiva

  0
  70
  IMG_20160117_195255.jpg

  15/6/2016.- Copa Catalunya es una de les competicions més atractives que es poden jugar actualment. Però també és una de les més dures. Sense anar més lluny, dos dels tres equips badalonins que l’han disputada aquesta temporada, han perdut la categoria. ¿Què fa tan especial la màxima categoria del bàsquet català?

   

  És una competició que reuneix a jugadors d’alt nivell, jugadors joves de talent i altres que han competit en categories més importants i volen acabar a Copa la seva etapa esportiva. Es juga un bon bàsquet i això fa que sigui atractiva de veure i sobretot de disputar, assegura el tècnic del Círcol Catòlic, Víctor Carrasco.

   

  A més, segons Sergi Vives, entrenador del Sant Josep “és una lliga molt competitiva perquè el nivell de tots els equips és molt igualat i el fet que tots ens coneixem fa que sigui una competició atractiva per jugar. Per Pere Garcia, entrenador aquesta temporada de la Minguella, també creu que el fet que tots els jugadors es coneguin fa que sigui especial, però a més, el sistema de competició fa que cada setmana hi hagi alguna cosa en joc”.

   

  Però Copa Catalunya és tan atractiva com exigent i els tres tècnics coincideixen: tant per físic com per talent, molts jugadors tenen la capacitat de disputar aquesta categoria i es la competició perfecte per deixar veure les seves qualitats. Els clubs apostes per plantilles llargues amb 3 o 4 jugadores determinants. A més de talent, combinació de veterania i joventut per no defallir en moments complicats, compromís, treball i un grup humà tant dins com fora de la pista, completen la recepte del que seria un equip ideal de Copa Catalunya.

   

  Els tres equips han tastat la duresa de Copa de maneres diferents:

   

  Sant Josep s’ha quedat a un pas de la final a 4. Després d’una primera volta “gairebé impossible de repetir”, amb un espectacular 13-0, mantenir el nivell a la segona va ser complicat. Sempre hi ha problemes laborals i de lesions, però assegura Sergi Vives ens vam quedar una mica estancats en el joc i no vam ser capaços de jugar de forma brillant i amb sentit, i això ens va distanciar dels rivals directes. Van ser dos partits dolents, contra Círcol i Granollers, els que ens van deixar sense la segona plaça”. També és complicat “fer creure als jugadors que, tot i el coixí de victòries, cada partit segueix sent important i que, tot i anar al capdamunt, queda molt camí per ser millor”. Tot i així la temporada ha estat bona ja que “la pitjor classificació ha estat un tercer lloc i costa molt mantenir la regularitat per estar a dalt els nou mesos”.

   

  El Círcol ha perdut la categoria en el tercer partit del play off per la permanènica i la diferència entre jugar-lo o no ha estat el bàsquet average. Segons Víctor Carrasco, “al final són petits detalls en diferents partits, on la diferencia és mínima, els que et penalitzen al final de temporada”. Jugar el play off era una possibilitat real pel Círcol però “es fa molt dur mentalment haver de jugar-lo, i més si ets un equip jove amb poca experiència a la categoria perquè pot passar factura depenent del rival. En aquesta categoria el saber estar i l’experiència a pista et donen un plus que pot fer decantar la balança”.

   

  La Minguella ha estat lluitant tota la temporada a la part baixa de la taula fins a caure a les últimes jornades en el descens directe. “Les dinàmiques són molt importants per seguir lluitant i creixent i també és important jugar amb un somriure a la cara. Quan es perd això tens un problema”. En una lliga tan igualada una lesió pot marcar la diferència, però si en són tres i de llarga durada la temporada es complica. Ens ha marcat molt les lesions. Els dos referents ofensius han estat 7 mesos sense jugar i el pivot més fort 5 mesos, al marge de les lesions habituals. Tot plegat ha afectat el treball setmanal. La igualtat fa que el que afluixa en qualsevol partit, no aconsegueixi l’objectiu.  

   

  Tot i les dificultats i la duresa, Copa Catalunya segueix estan en el punt de mira de tos els clubs per mantenir-se, per tornar o per arribar a competir en aquesta categoria.