Una entitat recull més de 20 tones de roba i calçat usat durant el 2013 a Badalona

  0
  Humana_planta_clasificación.jpg

  17/02/2014 – A través de nou contenidors, l’associació ha aplegat un total de 20.560 quilos de material textil que servirà per dur a terme comerç social, d’una banda, i per a rebaixar el nivell de contaminació, de l’altra.

  L’ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo va recollir més de 20 tones de roba i calçat usat a Badalona durant tot el 2013. A través de nou contenidors repartits a diferents punts de la ciutat, l’associació ha aplegat un total de 20.560 quilos de material textil que servirà per dur a terme comerç social, d’una banda, i per a rebaixar el nivell de contaminació, de l’altra. I és que, segons Humana, la campanya de recollida selectiva, només a nivell de Badalona, evitarà l’emissió de 65 tones de CO2.

   

  No tota la roba pot ser aprofitada, no obstant. La part útil es distribueix entre botigues de segona mà que la pròpia ONG té a Barcelona i petits comerciants d’Àfrica per tal d’impulsar l’economia local; la resta, es processa en empreses de reciclatge o centres de tractament de residus.

   

  A Catalunya, Humana disposa de 1.333 contenidors per a la roba usada gràcies a la col·laboració amb prop de 220 ajuntaments i 200 entitats i empreses privades. A Espanya, un total de 5.200. En total, l’organització recull de forma anual unes 18.000 tones de roba amb la idea de gestionar de manera eficaç les donacions de roba. Des de 1987, Humana promou la protecció del medi ambient i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, gràcies, en bona part, als recursos que obté de la gestió d’aquesta roba.