Una excavació arqueològica ajorna l’inici d’obres del lateral de la C-31

  0
  45
  IMG_7366.JPG

  17/03/2016 – Una part del futur lateral, a l’alçada de Dalt la Vila, es troba dins el perímetre de Bé Cultural d’Interès Nacional que protegeix el sòl susceptible d’acollir restes romanes.

  Els laterals de la C-31 hauran de tornar a esperar. Tot i que l’adjudicació de les obres és una realitat des del mes de gener i les previsions apuntaven que els treballs començarien els propers dies, el tret de sortida no es podrà donar fins d’aquí uns tres o quatre mesos. La causa és una excavació arqueològica que s’haurà de dur a terme des de la Generalitat.

   

  Una part del futur lateral, a l’alçada de Dalt la Vila, es troba dins el perímetre de Bé Cultural d’Interès Nacional que protegeix el sòl susceptible d’acollir restes romanes de l’antiga Baetulo. Per això, abans d’encetar qualsevol obra,la normativa exigeix que es realitzi una inspecció arqueològica per comprovar que no hi hagi restes. “No vol dir que s’hagi trobat res, però toca fer-ho”, apunta el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó.

   

  La comissió tècnica que segueix el desenvolupament del lateral va comunicar fa uns dies la notícia als veïns, que s’han mostrat preocupats pel nou retard. Davant de possibles alarmismes, Lladó ha volgut posar pau i recorda que les obres estan licitades i tenen un pressupost, i que aquest procediment només ha de ser considerat un treball previ que farà esperar uns tres o quatre mesos més.

   

  Mentrestant, el govern municipal aprofitarà per aprofundir en el la futura mobilitat associada de l’entorn del lateral. El responsable d’Urbanisme avança que pretenen elaborar un pla més enllà del que requereix estricament la normativa i la zona estudiada abraçarà fins a l’avinguda dels Vents i Coll i Pujol. Així mateix, assevera que en pocs dies començaran els enderrocs de les úniques finques que resten per enderrocar a l’avinguda Martí Pujol, necessaris perquè la Generalitat tiri endavant les obres.