Una explosió de gas obliga a desallotjar prop de 400 veïns

  0
  DSCF4334.JPG

  20/11/2014 – Deu dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen hores d’ara en una explosió de gas a la xarxa de clavegueram de Badalona, que no ha fet ferits.

  Deu dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant hores d’ara a la zona del carrer Baldomer Solà amb Latrilla degut a una explosió de gas a la xarxa de clavegueram de Badalona, que no ha provocat ferits. El primer avís ha arribat a les 06.48 hores. La fuita de gas, ja aturada, s'ha donat en un habitatge particular del carrer Guixeres, on en notaven l’olor. Quan els bombers comprovaven els fets, s’ha produït l’explosió dins les clavegueres poc després de les 07.30h. L’ona expansiva ha fet saltar algunes tapes de la xarxa de clavegueram i el fals sostre d’alguns pisos de la zona. Tot i això, no hi ha hagut cap persona ferida.

   

  Tècnics de la companyia del gas han localitzat l’origen de la fuita en un punt de la xarxa de distribució ubicat a la cruïlla dels carrers Baldomer Solà i Latrilla. Com a mesura preventiva, s’ha ordenat l’evacuació dels veïns dels carrers Guixeres (entre Font Escolà i Francesc Macià), Latrilla (entre rambla de Sant Joan i Francesc Macià), rambla Sant Joan (entre Guixeres i Latrilla),  Baldomero Solà (entre rambla Sant Joan i Torras i Bages) i República Portuguesa (entre Font Escolà i Baldomero Solà). En total, aproximadament, unes 400 persones, a excepció d'aquelles amb mobilitat reduïda, que han quedat confinades als seus domicilis. També s’ha tallat totalment la circulació rodada i el pas per a vianants. Edificis de la zona han quedat en algun moment del matí sense subministrament de gas, ja que els bombers han tallat les claus de pas d’aquest servei com a mesura preventiva.

   

  Els tècnics de Gas Natural Fenosa i els cossos de seguretat treballen per resoldre la incidència, ventilar tota la zona i substituir el tram malmès de la canalització de gas. A lloc també hi ha tècnics de la companyia d’aigües ja que igualment s’ha localitzat una fuita a la canalització d’aquest servei en el mateix punt on hi ha la de gas.

   

  Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla de protecció civil de Catalunya PROCICAT de manera preventiva davant la possibilitat que hi hagués afectació personal i possibles danys materials greus. A hores d’ara, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha desplaçat al lloc dues unitats, confirma que no hi ha hagut cap ferit.

   

  Els cossos de seguretat i Protecció Civil de l’Ajuntament de Badalona es van apropar per atendre les persones evacuades. La regidoria de Via Pública també va participar de l’operatiu. El responsable, Daniel Gracia, va explicar que els talls dels carrers afectats per seguretat, propers a Pompeu Fabra, van provocar un petit col·laps de trànsit, però que la situació es va poder controlar en poques hores. Els veïns han pogut tornar als seus habitatges abans de les set de la tarda. El servei d'aigua i gas ha anant tornant a la normalitat durant tot el vespre.