ICV-EUiA, ERC, Avancem i NeCat acorden unes línies comuns per governar junts

  0
  IMG_7558.JPG

  20/11/2014 – Anuncien un principi d’acord per poder formar una alternativa de govern al maig del 2015; no descarten una llista única ni la confluència amb altres forces.

  S’apropen les eleccions i el moviment polític a nivell local és cada cop major. En els darrers mesos s’ha pogut veure a Badalona l’impuls de dos fronts assemblearis d’esquerres que volen sumar propostes de forma àmplia, com són X Guanyar Badalona i Crida Badalona. Aquesta setmana, la ciutat ha experimentat un nou episodi dins d’aquest mapa polític cada cop més actiu i entrellaçat amb la confluència programàtica d’ERC, ICV-EUiA, Avancem i NeCat.

   

  Les cinc forces han anunciat un principi d’acord per poder formar una alternativa de govern al maig del 2015, al voltant de 12 punts repartits en tres apostes clares: incidir en la transparència i la participació, reforçar les polítiques socials i la lluita contra la pobresa i impulsar la dinamització econòmica arreu del teixit local. Es tracta d’una base de mínims a partir de la qual treballar de cara al maig, abans fins i tot de començar a construir candidatures. L’apropament d’ERC, ICV-EUiA, Avancem i NeCat no significa pas una llista unitària, encara que aquest és un pas no descartable, segons els seus representants, que expliquen que la decisió de concórrer junts o per separat es prendrà quan els comicis siguin a tocar i estarà supeditada a allò que sigui més “efectiu”.

   

  Pel que fa a l’obertura amb altres forces, tots cinc asseguren que han compartit els seus diagnòstics i possibles solucions als problemes de Badalona amb altres partits de la ciutat, i que, finalment, els signants de l’acord han estat ells. Tot i així, diuen, no tanquen la porta a que qualsevol agent polític que coincideixi amb els punts bàsics del programa s’hi pugui afegir, sempre amb l’objectiu d’aconseguir un acord més ampli. Tots plegats es mostren convençuts que la correlació de forces a l’Ajuntament serà molt diferent a partir del maig i que, si tenen opció, sumaran com a govern.