Una ferida lluminosa a l’Espai Betúlia

  0
  ferida.JPG

  29/11/2012 – Aquesta tarda s'inaugura una mostra d'obres pictòriques d'un grup d'artistes anomenat La ferida lluminosa, s.l., que han trobat punts de confluència en les seves creacions individuals.

  L’Espai Betúlia acull des d'avui l’exposició La ferida lluminosa, s.l’, un recull d’obres pictòriques elaborades per un grup d’artistes amb el mateix nom. La mostra es podrà visitar fins al proper 9 de febrer de 2013.

   

  Amb un títol inspirat en l’obra de Josep Maria de Sagarra, proposen al visitant una particular experiència creativa. Els artistes plàstics són Rufino Mesa, Adelaida Murillo, Dolors Puigdemont, Assumpció Mateu, Rosa Cortés i les escriptores Glòria Bosch i Teresa Costa-Gramunt.

   

  Si bé l’obra es presenta en grup, no parteix inicialment d’un projecte conjunt, sinó d’una colla de creadors que, havent realitzat el seu treball de manera individual i seguint el seu propi fil d’evolució artística, troben punts de connexió en l’evolució del mateix. Tots arriben a la conclusió que els canvis estètics que s’han produït són producte del seu creixement intern.

   

  Les paraules ‘ferida’ i ‘lluminosa’ composen una figura poètica que lliga conceptes aparentment contraris, però que junts esdevenen complementaris. En la imatge d’una ferida-obertura l’artista i l’espectador poden trobar punts de contacte.

   

  La mostra presenta diverses activitats complementàries, com una visita comentada i una taula rodona amb alguns dels seus autors (10 desembre i 16 gener), i un recital d’obres de Sagarra interpretades per Antoni Subirana (8 febrer).