L’AE Iris Sol Casagemes, quinze anys impulsant el futbol sala a Badalona

  0
  FOTOCLUB2012.jpg

  29/11/2012 – El futbol sala a la ciutat té en la Iris el seu gran referent. El primer equip triomfa a la vegada que l'entitat s'ha convertit en el club amb més llicències federatives de tota Catalunya

  El que va començar com una activitat d'esbarjo practicada per quatre amics que van decidir ajuntar-se per passar l'estona, s'ha acabat convertint en el gran motor de tot un esport a Badalona. L'Associació Esportiva Iris Sol Casagemes és un referent en l'impuls de l'esport a la ciutat i ha aconseguit convertir-se, en només quinze anys, en una de les entitats de futbol sala més importants de tot el país. Quinze anys enrere, el moment actual era una quimera. Els quatre joves que van unir-se per crear un equip només pensaven en divertir-se jugant al futbol sala. Va ser al 1998 quan fundar-se l'Associació. Poc a poc, la Iris ha aconseguit erigir-se en una de les millors alternatives pel jovent de la ciutat, un lloc de reunió per gaudir de l'esport i fer amics. L'any vinent la Iris complirà el seu tercer lustre de vida. Totes les edats sense excepció hi estan ben representades. Des dels més petits aspirants a estrelles, que només amb sis anys donen puntades a la pilota sense massa sentit, fins als més grans, el Sènior, que cada any segueix superant-se i disputa aquest curs la Territorial Catalana.

   

  La incidència de la Iris va molt més enllà del futbol. És un dels principals dinamitzadors del barri on s'ubica la seva seu, Casagemes. A més de la vessant esportiva, l'AE Iris també organitza regularment calçotades i dinars populars, col·labora en la Festa Major, organitza un parell de campus de futbol sala a l'any i coopera en la celebració de la Festa del Badiu. La principal instal·lació de l'entitat és la Pista Iris, situada al final de la Rambla. Però degut al creixent gruix d'equips que conformen el club, l'entitat s'ha vist obligada a utilitzar també la pista del col·legi Lola Anglada. El primer equip de l'entitat entrena i juga els seus partits al Pavelló de Casagemes.

   

  El sènior de la Iris disputa enguany per primer vegada la Territorial Catalana, gràcies al brillant ascens aconseguit la campanya anterior. Tot i ser nous en la categoria, els nois de la Iris poden presumir de ser una de les revelacions de la temporada, ja que fins el moment han aconseguit resultats molts positius que els han col·locat entre els primers classificats de la categoria. 

   

  Sumant-hi el sènior masculí, la Iris compta amb un total de divuit equips enguany: El Sènior masculí B (a Segona Catalana), el Sènior femení (també a Segona), dos Juvenils masculins (un a Segona i l'altre a Tercera Catalana), un Juvenil / Cadet femení (que disputa la Primera Catalana), dos Cadets masculins (a Primera i Segona), dos Infantils (també a Primera i Segona), dos Alevins (un a Primera Catalana i l'altre en categoria escolar), dos Benjamins (com en el cas dels Alevins, un en la màxima divisió catalana i l'altre jugant a escolar), dos Pre Benjamins (tots dos jugant a escolar) i dos equips d'escola que juguen partits amistosos cada dos caps de setmana.