Una figura vinculada a ERC i Òmnium dirigirà el Consorci Badalona Sud

  0
  41
  consorci sud.jpg

  27/07/2016 – La badalonina Pilar Vallès, fins fa poc directora de Serveis a les Persones i al Territori del districte de Ciutat Vella a Barcelona, substituirà Venanci Saborit.

  L’Ajuntament de Badalona i la Generalitat de Catalunya han acordat que la badalonina Pilar Vallès sigui la nova gerent del Consorci Badalona Sud a partir del proper mes de setembre. Aquest nom, que va ser proposat per l’executiu català i acceptat pel govern local, serà elevat als òrgans de decisió del Consorci per tal que el validin.

   

  A l'hora d'escollir el perfil de nova gerència per al Consorci Badalona Sud, Generalitat i Ajuntament han tingut em compte l’experiència en la gestió d’entorns complexos; la formació i experiència acreditada en la gestió de polítiques públiques, preferiblement en l'àmbit dels governs locals; també l'experiència en contextos socials que presentin complexitats associades a barris amb indicadors desfavorables d'exclusió social. Alhora també s’ha buscat un perfil que acrediti capacitat en la implantació de noves formes de governança que impliqui el treball transversal entre administració, entitats i veïns.

   

  Tal i com va anunciar l’Ajuntament a finals de maig, aquest canvi en la gerència del Consorci Badalona Sud s’emmarca en un procés de reflexió estratègica sobre les polítiques públiques que s’han d’aplicar als barris de Sant Roc, Artigues, El Remei i El Congrés. El nou programari polític que s’està dissenyant per ser posat en pràctica en els propers 10 anys inclou actuacions en àmbits socials, educatiu i urbanístics. L’objectiu és que el Consorci, peça estratègica en el desenvolupament de les polítiques públiques al districte, sigui un dels motors de reflexió i canvi en aquestes noves polítiques que s’implementaran.

   

  Pilar Vallès és llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, amb un Mestratge en Direcció Pública Local per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona i una Diplomatura de postgrau de Cultura de Pau per la UAB, Vallès havia estat fins fa uns mesos la directora de Serveis a les Persones i al Territori del districte de Ciutat Vella a Barcelona. Anteriorment havia dirigit la seva pròpia consultoria de projectes socials i culturals. També ha estat directora pedagògica a la Fundació Pere Tarrés i directora de projectes d’Òmnium Cultural, entre d’altres. Vallès també té experiència a Badalona Sud on va ser durant un curs professora de l’escola Lestonnac. A nivell polític, Vallès és propera a ERC i ha format part de les seves llistes electorals a Badalona com a independent.

   

  Vallès substituirà l’actual gerent del Consorci Badalona Sud, Venanci Saborit, que traspassarà les seves funcions al mes de setembre.