Una iniciativa de Badalona opta al Premi Europeu de Prevenció de Residus

  0
  61

  La campanya “D’oli a la pica, ni mica!”, impulsada pels restauradors de Forquilla Badalona i l’Ajuntament, que té per objectiu incentivar la recollida selectiva de l’oli que es fa servir per cuinar, ha estat seleccionada per representar a Catalunya a la XIII edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus. La iniciativa compta amb la col·laboració i lideratge del grup de restauradors de la ciutat Forquilla Badalona

  Aquest premi s’atorga cada any a les millors iniciatives realitzades en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que en aquesta passada edició es va dur a terme en trenta-vuit regions i durant la qual es van organitzar 12.489 activitats. Enguany, l’Agència de Residus de Catalunya ha seleccionat l’Ajuntament de Badalona com a nominat català a la categoria “Administracions” per la seva campanya “D’oli a la pica, ni mica!”.

  La campanya “D’oli a la pica, ni mica!” pretén facilitar la recollida selectiva de l’oli que els ciutadans fan servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, pot ocasionar greus problemes tant pels ecosistemes aquàtics com per la xarxa de clavegueram.

  L’objectiu de la campanya és sensibilitzar a la població sobre aquesta problemàtica ambiental, alhora que s’amplia la xarxa de punts de recollida existents i el seu horari amb la col·laboració dels establiments de restauració. Com a part de la campanya l’Ajuntament regala uns embuts que s’adapten a la rosca de la majoria d’ampolles, facilitant així la recollida de l’oli domèstic usat.

  Tots els locals adherits a la campanya, estan degudament identificats amb un cartell a l’entrada i disposen de fulls informatius i embuts per repartir als ciutadans. A més, aquelles persones que portin el seu oli fet servir als restaurants rebran d’obsequi (fins a esgotar existències) una pastilla de sabó feta amb oli reciclat i elaborada artesanalment a la Fundació DM Sant Josep de Pomar per persones en risc d’exclusió social, posant així de manifest el potencial d’economia i comunitat circular de la ciutat. La campanya compta, de moment, amb l’adhesió de trenta-dos restaurants de Forquilla Badalona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí