Una investigació de l’artrosi de BSA, premiada per la Societat Catalana de Medicina Familiar

  0

  11/12/2013 – L’ajuda, de 3.000 euros, permetrà el desenvolupament del projecte, que és previst que es porti a terme el 2014.

  El projecte “Anàlisi de costos de l’artrosi a Badalona Serveis Assistencials” ha resultat guanyador dels II Ajuts a la Recerca en Artrosi, convocats per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i la companyia farmacèutica Bioibérica. L’ajuda, de 3.000 euros, permetrà el desenvolupament del projecte, que és previst que es porti a terme el 2014.

   

  El projecte que es beneficiarà de l’ajut atorgat analitzarà els costos econòmics derivats de la patologia en la població de referència de les àrees bàsiques de salut de Badalona Serveis Assistencials (110.213 persones el 2012). A diferència d’altres estudis, es tindran en compte els costos de l’artrosi que es registra en qualsevol localització típica de la malaltia.

   

  L’estudi permetrà conéixer si l’impacte de la patologia en el nostre entorn coincideix amb el que s’ha registrat en altres poblacions. Les dades que se n’obtinguin podrien ser la base de futures estratègies d’abordatge de la malaltia.

   

  L’artrosi és la patologia reumàtica més prevalent i, segons estudis internacionals, és una de les malalties amb major impacte socioeconòmic. En el nostre entorn, però, els costos de l’artrosi han estat poc analitzats i els estudis publicats se centren en l’artrosi de genoll i de maluc i deixen de banda altres localitzacions típiques de la malaltia molt freqüents, com la columna i les mans.