Una ONGD recull a Badalona més de 20 tones de roba i calçat usats durant el 2014

  0
  classificació.jpg

  04/02/2015 – Els 10 contenidors instal·lats a Badalona han recollit 20.906 kg, quantitat lleugerament superior a la de l’any anterior (20.560 kg), la qual cosa representa un augment de l’1,7%. 

  Els deu contenidors que Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD), té instal·lats a Badalona van reciclar durant l’any passat 20.906 kilograms de roba i calçat usats.

   

  Aquesta quantitat és lleugerament superior a la de l’any anterior (20.560 kg), la qual cosa representa un augment de l’1,7%. “Estem molt agraïts als veïns perquè diàriament expressen la seva solidaritat amb la donació de roba i contribueixen, d’aquesta manera, a la protecció del medi ambient”, assegura la responsable de Recollida a Catalunya, Mariana Franzon.

   

  No tota la roba pot ser aprofitada, no obstant. La part útil es distribueix entre botigues de segona mà que la pròpia ONG té a Barcelona i petits comerciants d’Àfrica per tal d’impulsar l’economia local; la resta, es processa en empreses de reciclatge o centres de tractament de residus.

   

  La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per a ser incinerat. La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

   

  A Catalunya, Humana disposa de 1.362 contenidors per a la roba usada que l’any passat van recollir 4.100 tones de tèxtil usat. A Espanya, la Fundació té 5.200 contenidors que anualment recullen al voltant de 18.000 tones de roba.