Una quarantena d’obres inauguren el 16è Certamen de Pintura de Zurbarán

  0
  45
  Foto 8-11-17 18 39 41.jpg

  09/11/2017 – En el marc de la Setmana Cultural de l'entitat extremenya.

  Dintre de la dissetena edició de la Setmana Cultural de l'Associació Cultural Extremenya Zurbarán de Badalona, aquest dimecres, 8 de novembre, es va inagurar el Certamen Internacional de Pintura de Zurbarán, que enguany arriba a la setzena edició.

   

  Una quarantena d'obres són les que s'exposen al Centre Cívic La Salut i es poden visitar fins el dissabte, 18 de novembre. Pintures que han arribat de França i de ciutats de tot l'estat espanyol, com València, Sevilla, Granada, Badajoz, Madrid, Gavà i Terrassa, entre altres.

   

  Tant la Setmana Cultural com l'exposició va ser inaugurada a càrrec de la presidenta de l'entitat, Maria Angeles Pino i el vicepresident del grup de Belles Arts del Museu de Badalona, Pedro Baos, que forma part del jurat del concurs. Per la seva part, Pino ha agraït a tots els artistes per la seva participació, mentre que Baos ha afegit que "aquest certamen ha agafat molta rellevància a nivell internacional i que enguany el nivell és molt alt i igualat, cosa que dificulta al jurat escollir als guanyador".

  A partir d'aquí, s'inicien els actes de la Setmana Cultural de l'entitat extremenya Zurbarán. La pròxima activitat tindrà data aquest dissabte, 11 de novembre a les 18.30 hores, amb el pregó de la presidenta del Centro Cultural Rociero Andaluz Nuestra Señora de la Esperanza, Loli Cañadas i l'espectacle 'Zurbarán Sinfónico, que realitzarà la coral de l'entitat extremenya i l'Orquesta de Cuerda Amantes de la Música. Més endavant i de cara al dissabte, 18 de novembre a les 18.30h, serà quan es donarà a conèixer els noms dels guanyadors del 16è Certamen de Pintura de Zurbarán, que anirà acompanyada de l'actuació de la coral i una conferència sobre el pintor extremeny Francisco de Zurbarán, a càrrec de Felipe Sánchez. Tos dos actes es desenvoluparan al Centre Cívic La Salut.

   

  Recordar que enguany, que es commemora el 353è aniversari del pintor extremeny, el certamen repartirà un total de 6.700 euros, uns 2.500 més respecte la passada edició, que seran repartits en set premis diferents, entre els quals el primer valorat en 2.000 euros.