Una trobada de cançó improvisada atrau a Badalona artistes del País Basc i Canàries

  0
  68

  05/11/2015 – El Teatre Blas Infante acull aquest divendres, a les 22 hores, una Trobada de Cançó Improvisada.

  El Teatre Blas Infante acull aquest divendres, a les 22 hores, una Trobada de Cançó Improvisada, un espectacle en el que hi participaran ‘verseadores’ de les Illes Canàries, glosadors de Catalunya i ‘bertsolaris’ del País Basc i que s’aniran alternant dalt de l’escenari per improvisar textos i músiques a partir de la demanda que se’ls faci. L’entrada a l’espectacle serà gratuïta.

   

  La Trobada de Cançó Improvisada és un projecte cultural ideat per l’associació basca Mintzola Fundazioa, que té com a objectiu fomentar la investigació del treballs dels ‘bertsolaris’ i crear lligams amb altres manifestacions de cultura oral, per San Sebastián 2016, Capital Europea de la Cultura. Aquest espectacle ja s’ha escenificat aquest passat mes de setembre a León, i ara, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, arriba al Teatre Blas Infante. A l’actuació del 6 de novembre, i també en la que tindrà lloc l’endemà dissabte, 7 de novembre, hi col·labora l’entitat cultural catalana Cor de Carxofa, una associació de foment del glosat, que té com a objectiu la recuperació, promoció i difusió del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical i que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia.

   

  A l’espectacle del Teatre Blas Infante hi participaran els glosadors catalans Mireia Mena i Ferriol Massip, acompanyats dels músics Marcel Marimon i Marçal Ramon. ‘Els ‘verseadores’ de les Illes Canàries seran Yeray Rodríguez i Lydia Moreno, amb el músic José María Vega. Els ‘bertsolaris’ seran Beñat Beñat Gaztelumendi i Miren Amuriza. La presentadora de l’espectacle serà Ainoha Aramburu, que tindrà com a objectiu posar els artistes en diverses situacions, reals o absurdes.