Voluntaris Badalona porta el govern local davant la Fiscalia

  0
  voluntaris cementri.jpg

  05/11/2015 – Fonts de l'entitat expliquen que denunciar l’Ajuntament per “usurpació d’entitat” durant la diada de Tots Sants.

  Voluntaris Badalona portarà el govern municipal davant la Fiscalia aquest dijous. Això asseguren fonts de l’entitat, que expliquen denunciar l’Ajuntament per “usurpació d’entitat” durant la diada de Tots Sants, el passat diumenge. El col·lectiu es va desvincular de la celebració i no va participar en l’ajuda als cementiris locals com ha fet tradicionalment. D’uns anys ençà, els voluntaris havien mobilitzat prop de 300 persones però enguany van afirmar no disposar de recursos per a aquesta tasca.

   

  Una de les ‘eines’ a la que Voluntaris recorria per poder dur a terme la seva participació era comptar amb persones que han de dur a terme tasques socials i per a la comunitat, a través d’un conveni signat amb la Fiscalia. El que l’entitat denuncia és que el Consistori va trucar directament aquest col·lectiu al qual, asseguren, només Voluntaris està en disposició de cridar i convalidar hores.

   

  Des del govern local han preferit no fer, de moment, cap valoració sobre la denúncia a la Fiscalia. D’altra banda, fonts municipals confirmen que sí es van posar en contacte amb cinc persones de la borsa de treballs comunitaris, encara que no totes van poder acudir, finalment. Això sí, matisen que l’Ajuntament ja s’havia posat en contacte amb el Departament de Justícia prèviament, que estava al corrent i va donar el seu vistiplau. I és que el Consistori, relaten aquestes fonts, també té signat un conveni amb la Conselleria des de 2005 en aquest sentit.