Una vintena d’agents més patrullaran als carrers abans d’estiu

  0
  53
  Junta Loca de Seguretat 2.JPG

  08/05/2013 – El conseller d'Interior explica a Badalona que el nombre d'agents no s'incrementarà, però es modificarà l'estructura de Mossos i Guàrdia Urbana per destinar més policia al carrer.

  Prop d’una vintena d’agents de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana s’afegiran a les tasques de patrullarge de Badalona abans de l’inici de l’estiu. Així es va anunciar dilluns després de la Junta Local de Seguretat, en la qual van participar l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, el regidor de Seguretat, Miguel Jurado, i els responsables de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d'Esquadra i del Cos Nacional de Policia de la ciutat, aixó com de la Guàrdia Civil.

   

  Garcia Albiol ha expressat que “Badalona és un exemple excel·lent de coordinació dels diferents cossos policials”. L’alcalde, que des de l’inici del seu mandat ha elevat la seguretat al capdavant de les seves prioritats, va destacar que el percentatge de delictes i faltes ha disminuït un 2,4% i que les detencions ha augmentat un 5%, fet que posa de relleu, assegura, que s’està fent una bona feina i que s’ha de seguir treballant en aquesta mateixa línia.

   

  Per la seva banda, el conseller d’Interior va subratllar el treball conjunt realitzat pels diferents cossos policials i va indicar que les dades registrades a la ciutat l’any passat són “raonablement positives”. Ramon Espadaler ha explicat que l’Ajuntament i la conselleria d’Interior han acordat una reestructuració dels efectius que permetrà incrementar el nombre d’agents que patrullaran pels carrers a la ciutat, tant de Guàrdia Urbana com de Mossos d’Esquadra. El canvi farà que la majoria dels agents destinats fins ara a la Sala conjunta dels dos cossos, on es treballen qüestions administratives i es reben peticions ciutadanes, passin a desenvolupar tasques de carrer. Les trucades seran igualment ateses des de la sala central de la regió policial, tal i com passa, diu, a molts altres municipis.