La Confraria de Sant Anastasi, “obligada” a suspendre el berenar de la Passada

  0

  08/05/2013 – L'entitat explica que l'Ajuntament ha disminuït la seva aportació per a les tradicionals coques i que els diners disponibles no donen per abastir tots els assistents a l'esdeveniment.

  La Confraria de Sant Anastasi ha informat des de dilluns que enguany es veu obligada a suspendre el berenar amb les tradicionals coques de la festa major del dia 11 de maig. L’entitat explica que l’Ajuntament va anunciar a finals de la setmana passada que reduiria la seva aportació en un 50%, després del 50% d’ajust del 2012. En total, el pressupost per aquest apartat concret de l’esdeveniment baixa fins els 500 euros, una quantitat que permetria repartir unes 50 coques i que no abastiria ni a un terç del públic assistent, asseguren des de la Confraria. "Nosaltres no tenim ingressos; depenem dels ajuts municipals".

   

  El membres de l’entitat, tanmateix, denuncien que el Consistori encara no ha pagat al proveïdor les coques de l’any passat i que això ha dificultat la negociació per a l’encàrrec d’aquesta setmana. El pitjor, diuen, és que “encara no hi ha data per fer aquest pagament” i que el govern local no s’ha mostrat predisposat a dialogar per trobar una solució.

   

  Des de l’Ajuntament recorden que les arques municipals aporten anualment a la Confraria 1.275 euros, en concepte de subvenció, més de 2.500 euros per costejar elements de la Passada de Sant Anastasi com la pólvora de les colles o els músics i afirmen que els diners afegits de les coques s’havien de rebaixar enguany per dificultats econòmiques, però que tot i així han ofert “plena disposició a col·laborar” amb l’acte.

   

  Quant a les factures de les coques de 2012, fonts municipals esclareixen que hi ha hagut dificultats administratives que han atrasat el pagament, però que actualment es troben en procés de tràmit i esperen poder fer-les efectives aviat.

   

  La passada de Sant Anastasi se celebrarà el proper dissabte. Com es tradició, sortirà a les sis de la tarda de l’església de Santa Maria i després de fer parada al carrer de Sant Anastasi, on es recitaran les corrandes del baró –quan tocaria servir el berenar-, circularà pels carrers del centre de la ciutat. Malgrat tot, la Confraria vol mantenir el tradicional sorteig de les 3 coques que enguany seran substituïdes per altres dolços.