Una vuitantena de dones ‘moren’ a la plaça de la Vila contra la violència masclista

  0
  40
  women.jpg

  05/10/2015 – Al voltant de 80 dones van formar part divendres en una performance organitzada pel col·lectiu feminista Bloc Violeta sota el nom de Women In Black Action a la plaça de la Vila de Badalona.

  Al voltant de 80 dones van formar part divendres en una performance organitzada pel col·lectiu feminista Bloc Violeta sota el nom de Women In Black Action a la plaça de la Vila de Badalona. Les participants, vestides de negre, es van estirar a terra mentre es llegien els noms de totes les dones assassinades per la violència masclista en el que va d’any, un total de 71. Les seves figures es van resseguir amb un guix, i un cop acabat es va fer un minut de silenci.

   

  “L’acció pretenia evidenciar, visibilitzar i conscienciar que les dones assassinades no són casos aïllats, sinó que es un feminicidi que respon a un problema estructural, que lluny de desaparèixer, s’ha intensificat en els darrers mesos”, apunta la plataforma feminista. D’altra banda, també pretenien denunciar “la manca de resposta política front els assassinats i el sistema de violències masclistes present en la nostra vida quotidiana”.