Unes exploracions geològiques al Turó de l’Enric encenen les alarmes d’entitats i veïnat

  0
  65
  turo enric.jpg

  11/01/2018 – L'Ajuntament ha demanat aturar els treballs fins a esclarir la situació.

  Després de mesos de polèmiques aturades a l'entorn del Turó de l'Enric, on la Fundació Badalona Capaç i Mercadona van projectar inicialment la construcció de la nova seu de l'entitat i un supermercat, uns treballs a la zona han tornat a aixecar polseguera. A principis de setmana, unes màquines van començar a fer unes prospeccions de terres, i el sector que dona suport a la conservació del turó es va mobilitzar ràpidament per aturar les tasques i demanar explicacions.

   

  L'Ajunament va esclarir que es tractaven d'unes tasques per fer un estudi geotècnic del subsòl, amb una llicència concedida. No obstant, davant el malestar despertat, va aturar les obres a l'espera de poder parlar amb el privat que les ha encarregat. La reunió es produirà aquest divendres o la propera setmana, amb objecte de conèixer quina és la idea de l'empresa que hi pretén treballar. Des del govern, de moment, han preferit no fer trascendir qui hi ha darrera d'aquestes prospeccions.

   

  Recordem que aquesta part del Turó de l'Enric és privada. Tot i que el govern actual va tombar el la modificació de PGM per poder construir espai comercial, i evitar l'arribada de Mercadona, la qualificació del terreny permet a dia d'avui poder fer un equipament sociosanitari.