“Us necessitem”

  0
  CnZbkJIWAAExXXG.jpg

  18/07/2016 – La majoria de clubs de la Lliga Endesa han començat ja les seves respectives campanyes de renovació i captació d’abonats.

   

  Com la lògica indica, en els mesos previs a l’inici d’una nova edició de l’ACB, tots els clubs inscrits dins de la màxima categoria del bàsquet espanyol comencen a traçar les línies mestres a seguir per aconseguir mantenir i ampliar la seva massa social.

   

  En el cas del Divina Seguros Joventut, l’entitat presidida per Jordi Villacampa manté la ‘ruta’ de les darreres temporades, amb la diferència que enguany el club busca actualitzar la numeració dels seus abonats.

   

  La Penya posa a disposició dels aficionats verd-i-negres diferents descomptes i avantatges no acumulables per formalitzar l’abonament (50% amb els discapacitats, 50% amb seguidors aturats, 25% de descomptes familiars a partir de quatre membres que es fan socis amb tres carnets sèniors, entre d’altres).

   

  A més, el Divina Seguros Joventut finançarà el carnet a tres o cinc mesos sense interessos. L’abonament sènior més econòmic surt per 163 euros, mentre que la grada jove inclou carnets de 69 euros (fins a 15 anys) i 102 euros (de 16 a 22 anys).

   

  Ajudes per bones notes

   

  L’estratègia de cada campanya de socis varia en funció de la realitat i el públic objectiu de cada club, però sempre és possible topar amb ofertes curioses. Una d’elles és la del València Basket, entitat que becarà a 200 abonats pel simple fet d’aprovar totes les assignatures. Amb el carnet jove, universitari o de pensionista pots ser soci del conjunt taronja a partir de 100 euros, tot i que l’abonament sènior s’ha fixat a partir dels 125 euros (pagat en vuit mesos).

   

  Eurolliga a bon preu

   

  L’únic club espanyol que va aconseguir arribar a la Final Four d’aquest any, el Baskonia, és l’organització de la Lliga Endesa que més places d’abonament pot oferir, ja que el Buesa Arena és la pista amb més capacitat del país (més de 15.000 aficionats). Des de 114 euros (jove d’entre 15 i 29 anys) i 162 (adult), el Laboral Kutxa posa a disposició dels seus socis la possibilitat de veure tots els partits d’ACB i Eurolliga.

   

  Trencant el mercat

   

  Sens dubte, el cas de l’Herbalife Gran Canaria és un dels més atractius pel que fa a l’oferta de captació de socis. L’entitat s’adapta a la perfecció als temps de crisi i crea un paquet d’abonament de 60 euros (tercera anella del Gran Canaria Arena) que inclou, com a mínim, els 22 partits de casa que el Granca jugarà a les fases regulars de l’ACB i l’Eurocup. En la segona anella del pavelló, el carnet sènior costa 105 euros i el jove (menors de 24 anys) 80 euros.

   

  El play-off a banda

   

  A la NBA, se sol dir que el play-off i la temporada regular són dues competicions totalment diferents. Un club ACB com l’Unicaja té molt clara aquesta premissa, ja que separa de l’abonament de temporada tots els partits de play-off, tant de Lliga Endesa com d’Eurocup (10 euros per partit la tarifa més econòmica).

   

  Vips a bon preu; transport diferent

   

  En la cursa per oferir un producte selecte a bon preu, el Montakit Fuenlabrada ha aconseguit situar-se com l’entitat ACB amb un carnet VIP més assumible per la butxaca dels seus aficionats. L’abonament més car del conjunt madrileny té un preu de 369.50 euros, quasi un terç de l’oferta més VIP de la Penya (1.020 euros a peu de pista).

   

  Mentre el Fuenlabrada busca acostar els serveis de classe alta a un espectre més ampli dels seus socis, l’Obradoiro promou que els abonats puguin desplaçar-se al pavelló en bloc. Els grups d’aficionats que ho vulguin (mínim 40 persones) podran gaudir d’un servei d’autobús per anar a tots els partits de Sar (suplement de 45 euros).

   

  Per acabar, l’UCAM Múrcia (abonament des de 190 euros), el Dominion Bilbao Basket (des de 220 euros), el CAI (sènior des de 143 euros), el MoraBanc Andorra (sènior des de 140 euros) i l’ICL Manresa (sènior des de 170 euros) són els altres clubs que ja han donat el tret de sortida a les seves respectives campanyes de captació de socis.